Judecătorii și procurorii români mor de foame…

By | September 2, 2016

În luna iunie guvernul Cioloș a emis acea ordonanță de urgență prin care încerca să mai crească nivelul salariilor în rândul medicilor și al profesorilor. Partea nasoală este că ordonanța conține un articol ce prevede creșterea salariilor pentru “personalul plătit din fonduri publice”.

Speculând acest articol, săracii noștri magistrați au emis instant un ordin prin care cer și ei încasarea banilor. Primii au fost procurorii, apoi imediat și judecătorii. Cum spune articolul de pe Hotnews, de unde am citit povestea, vorbim despre oameni care cer o mărime de aproximativ 18% la un salariu care poate ajunge până la 10.000 de lei. Normal că ministrul justiției le-a cerut procurorilor să retragă acest ordin, dar asociațile de magistrați s-au inflamat acum și o țin pe a lor.

Nu știam că magistrații noștri au ajuns atât de jos încât sunt în stare să apeleze la astfel de subterfugii pentru a se alege cu un ban în plus. Cât cinism să ai să ceri 1.800 lei în plus în condițiile în care sunt profesori care nu câștigă atât? Să ceri ca haplea toți banii ăștia în timp ce d-abia se găsesc câteva sute de lei pentru oameni care salvează vieți?

Vă rog eu frumos, când mai vedeți un judecător sau procuror la semafor, dați-i un leu să-și ia o pâine. Văd că e foame mare în rândul lor…

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Judecătorii și procurorii români mor de foame…

  1. Malin

    Cred ca pui problema gresit. Magistratii de orice fel sunt cei care ar trebui sa faca ordine in tara asta de smenari si care ar trebui sa-i bage in parnaie si sa le confiste averile obtinute in urma furtului. Oamenii aia trebuie sa fie bine platiti ca sa n-aiba motive sa recurga la fapte de coruptie pentru ca nicaieri in lumea asta nu ai sa gasesti pe unii care sa riste ceea ce risca un procuror si un judecator cand baga in parnaie vreun interlop pe un salar minim pe economie.
    In Spania in timp ce senatorii si deputatii nu au imunitate fata de instantele civile, judecatorii au pentru simplul fapt ca prin lege orice nebun nemultumit de o sentinta data i-ar putea chema in tribunale si sa le dificulteze astfel activitatea.
    Asa ca eu nu vad nimic rau in a se da salarii mai mari celor care au posibilitatea directa sa faca o tara mai buna prin pedepsirea banditilor si aici nu ma refer doar la magistrati ci si la politistii care la randul lor ar trebui platiti mult mai bine ca sa nu se mai vanda pe un cartus de tigari si o sticla de tarie.

    Reply
    1. Revo Post author

      Şi un salariu de 3-4 ori mai mare decât cel mediu din celelalte domenii nu ți se pare de ajuns? Sunt alți magistrați mai tineri care stau la rând și care ar lucra fără să sughițe pe 10.000 de lei. Plus că nu e ca și cum cei 1.800 lei în plus ar veni ca o recopensă, că situația corupților din parlament și nu numai e dovada că până acum nu și-au făcu treaba bine. Mai bucuros aș fi fost dacă acei bani s-ar fi dus la polițiști.

Spune-ți și tu părerea: