Laptopul pe care l-am cumpărat de Black Friday anul trecut încă este o afacere bună

By | November 28, 2020

Voiam să scriu acest articol pentru cei care spun că “de Black Friday nu sunt mari reduceri”. Iată o poveste despre laptopul meu. Este vorba despre un Lenovo Legion Y540, pe care m-am hotărât cu greu să-l cumpăr anul trecut de Black Friday. Are Core i5, SSD NVMe și o placă video RTX2060. L-am luat la momentul respectiv cu 3.700 de lei.

În perioada lockdown-ului nu pot să spun decât că mă felicitam în fiecare zi că l-am cumpărat. A fost o plăcere să-l folosesc zilnic. De fapt, având în vedere condițiile actuale, cred că este chiar cea mai bună investiție pe care puteam să o fac anul acesta. Pe lângă faptul că rulează lejer Photoshop-ul, Lightroom-ul și ce mai aveam eu nevoie, în fiecare seară pot să mă reconectez cu cyberathlete-ul din interiorul meu și să rulez fin la meciurile de CS:GO.

Ideea este însă că după l-am cumpărat, am rămas la curent cu prețurile. Poate că a avut de-a face și cererea crescută de anul acesta, dar nici prin ianuarie-februarie, până să intrăm în lockdown nu am mai văzut un laptop cu RTX2060 sub 4.000 de lei. Dacă fac acum o filtrare la eMAG și bifez RTX2060 drept condiție minimă, știți care este cel mai ieftin laptop? Un MSI la 5.200 de lei. Și în mare are aceleași specificații: Core i5-9300H, 8 GB RAM și SSD NVMe de 512 GB. Cam la fel, cu excepția display-ului care la MSI este de 120 Hz. Sigur, e frumoasă viața la 120 Hz, dar nu știu dacă merită o diferență de 1.500 lei.

Practic după un an de folosire, dacă aș vrea să-mi vând laptopul, cred că aș obține cam același preț pe el. Poate chiar puțin mai mult, cine știe?  😀

Culmea este că și laptopul precedent de Black Friday mi l-am luat, în 2012. Și țin minte că același feeling l-am avut și atunci. Am mai monitorizat prețurile încă un an, ca să mă conving că am făcut o afacere bună. Cred că chestia asta are și o denumire în psihologie. Atunci când chiar și după ce ai luat o decizie, încă mai cauți argumente care să îți confirmi că ai luat decizia bună. Anyway. Știu că mult timp după ce am luat acel laptop din 2012 (cu 2.500 de lei atunci), nu am mai văzut un laptop cu Core i7 la un preț sub 3.000 lei.

Long story short, dacă vreți un laptop și nu vă presează timpul, eu zic că merită să așteptați Black Friday. Eu așa voi proceda și cu următorul pe care îl voi cumpăra. Și în ritmul în care se mișcă lucrurile, probabil că va fi un MacBook cu procesor Apple M1. Sau M5, ce va exista atunci 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Laptopul pe care l-am cumpărat de Black Friday anul trecut încă este o afacere bună

  1. Vlad

    Am remarcat si eu, dar ma gandesc la motiv.

    Este ceva local, din cauza la work for home si scoala online, cererea este prea mare?

    Sau o fi ceva international, ca pandemia afecteza tarile producatoare si atunci sunt stocuri mici oriunde ?

    Reply
  2. Claudiu

    Nu sunt de aceeasi parere. Tocmai de black friday se scumpesc multe laptopuri (cel putin cele ieftine sau medii ca pret) intrucat stiu ca atunci e cererea mare.
    Un prieten si-a luat un Huawei D14 in vara cu 2750 lei si acum e stoc 0 dupa ce a fost 3200 lei 🙂 S-au prins ca romanii prefera sa le cumpere de black friday 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Să știi că unele magazine obișnuiesc să lase produsul listat la cel mai mare preț după ce s-a epuizat stocul. Adică de exemplu poate acel laptop s-a vândut de BF (sau după BF) cu 2000 de lei, dar după ce s-a epuizat promoția/stocul, sistemul a pus automat produsul la prețul lui de bază și a făcut produsul indisponibil.

Spune-ți și tu părerea: