LG vrea să afișeze reclame pe TV-uri și să ofere contra cost anumite funcții pentru electrocasnice

By | July 21, 2023

LG are idei ciudate și sper să nu le iasă acesta planuri. Compania coreeană spune că vrea să facă tranziția de la o companie “hardware oriented” la o companie “platform based service model” care să genere continuu profit.

Ce înseamnă asta în traducere liberă? Înseamnă că vor să afișeze reclame în WebOS și să vândă produse electrocasnice la care ulterior să poți accesa anumite funcții doar după ce plătești.

Primul pas va fi cu linia de televizoare. Coreeni sunt dispuși să ofere WebOS chiar și altor companii producătoare de TV-uri, doar ca ei să poată afișa reclame în interiorul sistemului de operare. Apoi vor ca produsele din gama ThinQ UP să primească anumite funcții prin aplicația ThinQ. Similar cu ce face BMW cu scaunele și similar cu ce a încercat să facă și Intel parcă cu niște procesoare.

Compania spune că prin reclame și subscripții va reuși să crească încasările de la 51 de miliarde de dolari cât are acum până la 79 miliarde de dolari până în 2030.

Chiar sper să nu le iasă acest plan pentru că s-ar crea un precedent periculos. Și poate cu această ocazie mai amânați dacă anul viitor plănuiați achiziția unui TV LG cu WebOS.

Cum ar fi, să stau să plătesc abonament la fiecare gadget pe care-l cumpăr? Să am subscripție ca să nu văd reclame pe TV-ul LG pe care l-am cumpărat din banii mei. Sau să plătesc un euro pe lună ca să folosesc modul turbo la aspirator sau programul pentru rufe delicate la mașina de spălat.

Hey, LG, știi ce ai putea să faci mai bine pentru profit? De exemplu să aduci mai repede produsele nou lansate și în România. Sau să faci ca electrocasnicele pe care le vinzi în România să se poată integra în Google Home. Ce zici de asta? Dacă nu știi ce să zici, îți zic eu. Acesta este motivul pentru care atunci când am vrut să cumpăr un uscător nu am luat în calcul LG. Pentru că știam de la frigider că nu-l voi putea integra în Google Home.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “LG vrea să afișeze reclame pe TV-uri și să ofere contra cost anumite funcții pentru electrocasnice

  1. dumy

    Eu am frigiderul LG adăugat cu succes în Google Home încă din 2020. Dar e degeaba că nu poți face mai nimic. Schimbarea setărilor în funcție de nevoi tot din aplicația LG o fac.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: