M-am întors la Facultatea de Electronică pentru a vedea absolvirea studenților din Orange Educational Program (și cum mai e prin ETTI)

By | November 2, 2022

M-au invitat cei de la Orange să particip la gala de absolvire a trei promoții de Orange Educational Program (OEP) din ETTI. Și m-am dus cu plăcere, ca să văd cum mai arată Facultatea de Electronică, cum mai arată o parte din profesori și cum arată modelul de student_absolvent_etti_v2022.

V-am mai că sunt un fan al acestui program. Am avut și noi cursuri în “Sala Orange” pe vremuri și era cea mai mișto sală din toată facultatea. Era o plăcere să faci cursuri acolo, într-o sală bine luminată, cu scaune moi, baie proprie și wifi la discreție. Alice e un exemplu de succes al acestui curs (#mândrudeea). A primit bursă de la Orange, fost șefă de promoție la OEP, apoi a fost angajată direct la Orange.

 

Anul acesta s-au împlinit 25 de ani de la prima ediție a programului și a fost celebrată absolvirea a trei generații (2020-2021-2022). Vă dați seama? Este un parteneriat care există între Orange și ETTI din ’97. Practic de când s-a născut telefonia mobilă în România și părinții noștri puneau mâna pe primele telefoane GSM. Între timp Dialog s-a transformat în Orange, s-au schimbat oamenii din conducerea Orange, s-au schimbat decanii Facultății de Electronică, s-au schimbat tehnologiile, am ajuns deja la 5G, iar parteneriatul încă stă în picioare.

Diplomele pentru cei 99 de absolvenți au fost înmânate chiar din Liudmila Climoc, CEO Orange. Mă gândeam ieri că nu țin minte să mai fi văzut vreodată un CEO de multinațională care să-și blocheze atât timp din program pentru un astfel de eveniment (a durat vreo 3 ore).

Vestea bună este că de ceva timp, programul s-a extins la nivel național, practic la toate universitățile mari din România:

Apropo de studenți. M-am bucurat să văd foarte multe fete absolvente ale programului. De altfel, cam așa arată și statisticile Orange. Peste 50% din bursierii Orange sunt fete. Per total la ETTI mi s-a părut întotdeauna că e un raport ok de fete/băieți, deci poveștile cu fetele care nu aleg facultăți tehnice sunt doar mituri în cazul ETTI. (#MythBusted!).

La festivitate a participat și Mihnea Udrea, decanul facultății, care arată aproape neschimbat de acum 10 ani de când ne-a fost profesor, și e la fel de emoționat să vorbească la microfon ca atunci 🙂

Festivitatea a avut loc în Aulă, care, (surprinzător!!) și ea ca acum 10 ani. Eu am constatat că în continuare am trac de prima bancă și mi-am adus aminte că se copiază mai bine de pe partea cu ușa de intrare (mi-a spus și mie cineva).

Diferența a fost că acum aveam semnal 4G în sală. Dacă vă aduceți aminte, era o sală “dificilă”, pentru că în cazul unui curs plictisitor, bateria telefonului se termina rapid și nu prea existau power bank-uri la discreție atunci. La fel de dificilă era și “comunicația cu exteriorul” în cazul vreunui examen sau parțial. Din fericire problemele par acum rezolvate. Ah, ce-mi place avansul tehnologic! 🙂

De fapt, cam toată Facultatea este neschimbată. Afară, pe aleea care duce către intrare era un morman de nisip în care cineva tocmai călcase din neatenție când voiam să fac poza, iar scările ar avea nevoie de reparații. Din fericire, cineva a pus un covor persan chiar la intrare, ceea ce anulează toate imperfecțiunile și îi dă un aer (și mai) burghez facultății.

La interior, tot așa cum o știți. Am asistat totuși la o minune. La un moment dat unul dintre studenți a urcat folosind liftul de la parter. Cred că vreo săptămână a funcționat în total cât timp am fost noi studenți, deci momentul la care am asistat chiar a fost special 🙂

Mi-a fost un pic frică să intru în A102, așa că i-am făcut doar o poză de la distanță. O pun la pachet cu scările către mezanin, pe care probabil că le-am urcat de mii de ori, și pe care multe cafele au fost vărsate.

În concluzie, mi-a făcut o reală plăcere să mă plimb din nou pe holurile ETTI, să observ studenții și câțiva profesori și să scriu acest articol. N-am mai avut de ceva timp atât de multe flashback-uri de memorie și m-am bucurat să constat că amintirile încă mai sunt vii pe hard disk (see what I did there?!).

Mulțumesc Orange pentru invitație și felicitări pentru investiția continuă în ETTI!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “M-am întors la Facultatea de Electronică pentru a vedea absolvirea studenților din Orange Educational Program (și cum mai e prin ETTI)

  1. Nicolae Simion

    Și? Te-ai întâlnit cu Costoiu? ?
    PS: Nu prea ești consecvent! Nu m-așteptam să mai calci pe-acolo, după ce în iulie ai dat cu flit invitației facultății, pentru simplul motiv că…Costoiu…

    Reply
    1. Revo Post author

      Sunt două lucruri complet diferite. În iulie am primit invitație chiar de la Universitate, la un eveniment organizat de Universitatea Politehnică București. Le-am zis că nu vin și le-am dat și un feedback răspicat, ca să știe de ce nu vin.
      Invitația de ieri a venit de la cei de la Orange, la un eveniment în Facultatea de Electronică și Telecomunicații. Și nu, nu era Costoiu pe nicăieri.
      Dacă era, probabil că l-aș fi întrebat ce mai face Patriarhul Daniel și cum mai merge cu dosarul pentru abuz în serviciu.

    1. Revo Post author

      Mi-a fost frică să intru, dar cred că da. Toaletele din corpul A sunt motivul pentru care am vezica antrenată #săreziste.

Spune-ți și tu părerea: