Ce am aflat din apariția lui Mark Zuckerberg în fața Congresului SUA

By | April 11, 2018

Aseară, înainte să mă duc la culcare, m-a mâncat mouse-ul să dau play la live-ul în care Mark Zuckerberg lămurea Congresul SUA cu privire la problema Cambridge Analytica. Și am fost fascinat de discuție, așa că m-am culcat mult mai târziu.

Ce s-a întâmplat?

A fost unul dintre rarele momente în care Mark Zuckerberg a purtat costum și nu tricou, fiecare propoziție a lui începea cu “Senator”, foarte multe conțineau, “in general”, “I’m not sure I fully understand that…” și majoritatea se încheiau cu “My team will follow up on that…”. Majoritatea răspunsurilor au fost artificiale și păreau repetate din greu. Totuși, mi s-a părut că au fost foarte multe momente în care Mark s-a bâlbâit.

Ce am aflat?

Zuckerberg nu zice nu ideii de Facebook contra cost. A zis că “There will always be a free version of Facebook”, însă asta nu înseamnă că nu ia în calcul o versiune în care utilizatorii pot plăti pentru a nu vedea reclame. Interesant.

Facebook nu ascultă microfonul telefonului pentru livra reclame. Contrar a ceea ce mulți bănuiesc, inclusiv eu, Mark a zis răspicat că Facebook nu se bazează pe audio pentru a livra reclame. Voi îl credeți?

Facebook nu are competitor direct. Unul dintre senatori a pus bine problema. Dacă nu-ți place Facebook, nu există un alt serviciu prin intermediul căuria să faci aceleași lucruri ca pe Facebook. Deci am pute spune că există o problemă de monopol aici.

Au mai fost două-trei momente care mie mi s-au părut interesante. Unul în care un senator l-a întrebat pe Mark dacă vrea să spună care a fost hotelul la care a fost cazat seara trecută. După ce Mark a refuzat, senatorul l-a întrebat cum s-ar fi simțit dacă ei ar fi aflat oricum. Evident, o referire la confidențialitatea datelor personale.

Apoi, Zuckerberg a eschivat din greu când a fost întrebat daca Facebook se consideră o “publicație” neutră sau afiliată vreunei idei/partid/mișcări. După aceasta a fost întrebat dacă a concediat vreodată pe cineva din cauza orientării politice. El a zis că nu, însă senatorul i-a adus aminte de Palmer Luckey, fondatorul Oculus VR, care a “plecat” de la Facebook după ce s-a descoperit că avea o pagină de Facebook cu mesaje pro-Trump. Mark a negat din nou că acesta a fost concediat pe motive politice.

În rest, n-am aflat nimic mai mult despre scandalul Cambridge Analytica decât știam deja. Dar mie mi-a plăcut show-ul per total. Mi s-a părut că Mark s-a bâlbâit destul de mult și că se vedea clar unde minte sau unde nu vrea să răspundă. Dar judecând după reacția presei și după cum au evoluat acțiunile Facebook, se pare că s-a descurcat bine.

Oricum, am avut o plăcere cinică să-l văd chinuit și băgat în corzi. Nu-i așa că ar fi mișto să-l vedem mai des în fața Congresului? 😀

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Ce am aflat din apariția lui Mark Zuckerberg în fața Congresului SUA

  1. Octavian

    Aseara chiar nu cred sa fi mintit Zuck. Sau cel putin nu voit. In schimb a dat majoritatea raspunsurilor trunchiate si politically correct incat e infricosator ce senator bun ar putea ajunge.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: