Mercedes EQC este primul SUV electric al nemților

By | September 5, 2018

Mercedes EQC este un SUV electric premium, care va intra în producție în 2019. Este făcut pentru a concura cu Tesla Model X, Jaguar I-Pace și viitorul Audi e-tron.

Ca dimensiuni se apropie de Mercedes GLC. Nu pot să zic că sunt un fan al design-ului. La partea frontală, parcă farurile mă duc din start cu gândul la o mașină asiatică gen Hyundai. Deși nu are un motor convenținal, nemții spun că au păstrat grila pentru că altfel mașina nu ar fi arătat natural. Totuși, parcă nu grila este problema.

mercedes eqc suv electric

Iar în spate mi se pare că aduce clar a Macan. De exemplu I-Pace-ul mi se pare că are mult mai multă personalitate.

Trecând la interior, mă amuză acel bord de parcă e improvizat din două tablete puse una în prelungirea celeilalte. Parcă și sub ele, consola centrală pare cam golașă. Deh, ai standarde înalte când ești obișnuit cu luxul din Duster 🙂

Mercedes EQC are două motoare electrice, unul pentru puntea față, unul pentru cea spate, de unde rezultă tracțiunea integrală permanentă, 408 cai și 765 Nm. Viteză maximă 180 km/h, de la 0 la 100 în 5.1 secunde, și o autonomie de 450 kilometri. Prețul nu a fost anunțat.

Nu-i neapărat o mașină care să mă dea pe spate, dar vestea că încă un magnat intră pe segmentul SUV-urilor premium electrice mă bucură. Se scrie istorie și, așa cum zice și Automarket – sursa știrii, și eu cred că în 2019 segmentul va fi foarte aglomerat.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Mercedes EQC este primul SUV electric al nemților

 1. Dan

  Este absolut inevitabil.complexitatea motorului cu ardere interna si fluctuatiile pretului petrolului (s-ar putea ca pretul sa revina sau sa depaseasca maximul, chiar si pana la 240 $/baril! – acesti doi factori vor impune masinile electrice; singurul factor negativ este autonomia – capacitatea bateriilor sau cat de mare este distanta ce poate fi parcursa cu o singura incarcare (similar cu capacitatea rezervorului la masinile clasice).

  Reply
 2. Bogdan Iavorschi

  Nu autonomia este problema, 450 km mi se pare ok, problema este ca nu gasesti statii de incarcare atat de multe precum cele pentru benzina/motorina/gpl. Mai ales la noi in Romania!

  Reply
  1. Dan Văsii

   Da, poate aveți dreptate, dar dacă nu autonomia, atunci timpul de încărcare – dacă este mai mult de o oră. Să stai așteptând câte două ore sau mai mult e cam prea mult, după părerea mea….

  2. Revo Post author

   Mercedes EQC mi se pare că își încarcă bateriile la 80% în jurul a 40 de minute. Tot e mult, dar este acceptabil.

Spune-ți și tu părerea: