Meta amenință că va închide Facebook și Instagram în Europa? Ha!

By | February 8, 2022

Când am citit titlul știrii am zis că e prea amuzantă ca să fie adevărată. Așa că am evitat să o citesc, crezând că e un click-bait. Dar după ce am văzut știrea în mai multe locuri, până la urmă nu am mai rezistat și am citit-o. Și da, este adevărată! În raportul anual, compania Facebook – acum rebranduită în Meta – spune că ia în calcul oprirea operațiunilor din Europa pentru Facebook și Instagram.

De ce? Pentru că legislația europeană a devenit mult mai dură și nu le mai permite celor de la Facebook să transfere datele tale din Europa pentru a le prelucra pe serverele lor din America. Adică practic pentru ei nu există varianta să prelucreze datele în UE. Trebuie neapărat să le trimită în SUA, că altfel nu pot să-ți arate reclame. Ce-i asta de fapt? Un șantaj mai mult sau mai puțin subtil la adresa legiuitorilor din UE. “Hey, UE! Dați-ne voie să vă furăm datele și să vă arătăm reclame și fake news, că altfel plecăm și vă lăsăm în beznă!!!

Și da, probabil că dacă această amenințare ar fi venit prin 2015, oamenii ar fi zis: “Oh nu! Ce ne facem?! Unde mai postăm poze din vacanțe și poze cu pisici?!

Doar că amenințarea vine în 2022, când lumea deja este sătulă de mizeriile făcute Facebook. Atitudinea generală față de Facebook s-a schimbat odată cu Cambridge Analytica și Brexit, iar Facebook nu mai este acea jucărie inocentă și amuzantă de acum 10 ani. Așa că nimănui nu îi pasă de lacrimile celor de la Meta. “Ah, sărăcuții de voi! Utilizatorii nu mai postează, UE e rău și nu vă lasă să furați date, acțiunile au scăzut cu 20% iar Mark Zuckerberg nu mai este cel mai bogat om din lume.“.

Înduioșător.

Asta face ca știrea să fie amuzantă. Strigătul de ajutor al bietului miliardar Mark Zuckerberg.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Meta amenință că va închide Facebook și Instagram în Europa? Ha!

    1. Revo Post author

      Ia un bon de ordine, ia un loc și stai la rând cu restul celor care așteptăm să devină la fel de relevant precum Hi5 😀

Spune-ți și tu părerea: