Mi-am dat seama că nu aglomerația din trafic mă consumă când sunt la volan, ci altceva

By | September 14, 2022

Ieri am făcut câteva drumuri cu mașina prin București și am avut o revelație. Pe mine nu mă deranjează aglomerația din trafic.

Adică e logic ce se întâmplă. Sunt prea multe mașini parcate, prea multe mașini care tranzitează orașul, pur și simplu străzile sunt “neîncăpătoare”. Orice ai încerca să faci, străzile nu sunt gândite pentru fluxul ăsta de trafic. Deci e logic să apară ambuteiaje. Singura soluție e să reduci mașinile, iar până acolo mai e mult.

Dar aglomerația nu este o problemă pentru mine. Aia e, plec mai din timp, știu că fac 45 de minute pe un drum de 20, asta-i viața. De când cu Springul, parcă am și un confort psihic în plus, știind că nu consum și nu poluez stând pe loc. Îmi pun un podcast, ascult muzică, viața merge înainte. Nu asta mă enervează.

Ci nesimțirea frate! Asta este insuportabilă. Faptul că în trafic nu se circulă pe modul “asta e, suntem cu toții în trafic, hai să ne coordonăm astfel încât să ajungem cu toții mai repede la destinație”.

Nu. E despre “să ajung eu primul, să mă bag eu în față, să o iau eu pe aici”. Toți ceilalți participanți la trafic sunt de fapt dușmani! Dușmani care vor să te împiedice să ajungi TU unde ai nevoie CÂT MAI REPEDE. Practic asta faci în trafic, te lupți să ajungi tu primul.

Și mi se urcă la cap când văd că te bagi pe banda de stânga ca să faci dreapta și mă blochezi pe mine care sunt în spatele tău și aș fi avut timp să fac stânga. Sau când eu ies de pe o străduță pe bulevard și stau să dau prioritate, dau semnal dreapta și tu tu te poziționezi în stânga mea ca să-mi iei tu fața, să faci tu primul dreapta mai repede. Sau când sunt doar 3 mașini la semafor care așteaptă să facă stânga și tu te bagi pe linia de tramvai să le iei fața celor trei mașini și să faci TU primul stânga. Ai fi trecut oricum, dar acum ai trecut primul. Cine mai e așa șmecher ca tine?

Ieri intram în pasajul Victoriei dinspre Ștefan cel Mare. Eram pe banda a doua, ceva viteză. Nimic în dreapta, în fața mea doar un taxi. Care îmi pune frână din senin. Efectiv din senin. Pur și simplu în mintea mea nu avea nicio logică să frâneze. Nu avea nimic în față. Opresc și eu aproape complet cu ABS și cu scârțâit de roți.

De ce a pus omul frână din senin? Ca să încetinească la minim, să poată să facă stânga și să se urce peste șinele de tramvai înălțate, să-i ardă pe fraierii care stau în coloană în pasaj mai încolo.

Deci da, asta mă enervează. Nu aglomerația.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Mi-am dat seama că nu aglomerația din trafic mă consumă când sunt la volan, ci altceva

  1. Pompiliu-Ion Popescu

    Total de acord si Politia doarme in cizme. Cate faze am surprins in trafic cu ajutorul camerei de bord. Te doare mintea. Daca le atragi atentia, tot ei fac gura si sunt suparati.

    Reply
  2. Marius

    Nesimtirea e la ea acasa in traficul bucurestean. Nu pot sa cred ca tu (oricare tu, sofer bucurestean nesimtit!) nu stii ca banda pe care te incadrezi de fiecare data face stanga … si de fiecare data tu te bagi cu nesimtirea caracteristica in fata celor prosti (ca mine, cel care respecta regulile si sta la coada!) aflati pe banda de mers inainte. (la iesirea din acelasi pasaj, spre Obor, imediat dupa spitalul Gr. Alexandrescu). Inainte de pasajul de Obor, banda dedicata spre stanga, cu timp foarte scurt de trecere si de multe ori cu blocaje, ca si cei care vin dinspre Obor forteaza acel verde intermitent spre dreapta lor: smecherii, stau pe banda de mers inainte si la verde, apare blocajul. Tu vrei sa intri pe Lizeanu, ala dinspre Obor forteaza verde intermitent, cel din dreapta ta forteaa si el. Si uite aca, pe verdele si dreptul tau, risti sa ramai blocat in intersectie. Lucrari pe Iancu de Hunedoara pe acelasi sens de mers. Tu, sofer, mergi zilnic pe acolo si eu trebuie sa te cred ca nu stiam ca urmeaza o ditamai groapa, blocata, astfel incat sa te incadrezi din timp, eventual pe banda de langa linia de tramvai? Si multe altele. Discutand cu o colega imi spunea ca ea stie cum functioneaza nu stiu ce semafoare, ca e anu incurca traficul … Aici e problema, idiotii astia nici macar nu realizeaza ca ei fac traficul asta sa fie mai rau decat este! M-am cam intins!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: