Hai că m-am jucat și cu laptopul foldabil de la ASUS

By | September 15, 2022

That was fast. Săptămâna trecută scriam despre Zenbook Fold, ieri s-a materializat între degetele mele.

Prima impresie a fost “wtf, de unde îl deschid?”. Apoi m-am prins destul de repede de unde trebuie să tragi și pe unde se împăturește. Practic pe spatele laptopului este atașat un picior confecționat din piele. Tragi de el și poți propti display-ul de masă. Iar tastatura o poți pune sub display. E ca și cum ai fi la PC. Ai un display de 17″ OLED la dispoziție și tastatura separat.

Dacă dai tastatura la o parte și pui display-ul pe verticală te trezești cu un fel de tabletă.

Sau poți să-l folosești ca pe o carte foarte mare.

Iar dacă-i montezi tastatura fizică…

Ai un laptop clasic.

Tastatura se prinde magnetic iar în acel moment laptopul știe ce ai făcut și îți face automat rescale la display.

Și apoi dacă vrei, poți să-l pliezi ca pe orice laptop. Iată cum arată pliat fără tastatură:

Și iată-l făcut sandwich cu tastatura în interior.

Iată și acea proptea din spate cum arată:

Culoarea este un albastru foarte închis:

Laptopul nu-i tocmai subțire și nici nu-i tocmai ușor. De fapt nu e nici greu, dar se simte mai greu în mână, fiindcă toată greutatea e concentrată pe o suprafață mai mică atunci când este pliat.

Am stat și m-am gândit cine este în target pentru acest tip de device. Iar răspunsul este foarte simplu:

Eu.

Sau oamenii ca mine.

Eu acasă folosesc un laptop pe care l-am conectat la un display destul de mare. Mai editez o fotografie în Photoshop, mai editez un video în Resolve. Iar când plec iau laptopul cu mine, dar parcă nu-mi vine să mă apuc de treabă din cauza display-ului care mi se pare mereu mic în comparație cu display-ul 4K pe care îl am acasă.

Așa că aș face un astfel de switch. Display-ul de la Zenbook Fold pus pe acea proptea și tastatura sub el arată infinit mai bine decât mățăraia pe care o am eu acasă. Iar în deplasare îl pot folosi din poală ca pe un laptop normal sau îi pot detașa tastatura și pun display-ul pe o masă când am ceva mai serios de făcut. Bine, și după cum am mai spus în articolul precedent, mă și imaginez în lobby-ul unui hotel, folosind-ul ca pe un ziar, să citesc știrile.

Preț? Aproape 4000 €, disponibil în România din octombrie.

What can I say? I like foldables. Cred că ar trebui să îi dăm o șansă acestei tehnologii și să vedem unde ajungem cu ea.

P.S. Da, cuvântul foldabil există. Tocmai l-am imventat eu, pentru că sună mai interesant decât pliabil 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Hai că m-am jucat și cu laptopul foldabil de la ASUS

  1. Dan Pavelescu

    O fi frumos, o fi practic, o fi bun dar.. 4000€? Pana mea.. E bun pentru cine-și permite. Dar mă rog, e plină țara de românași cu salariul minim pe economie care abia așteaptă să facă un credit la noul iphone sau ultimul laptop dă fițe :))

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu, aici nu cred că-s în target românașii ăia. Cred că mai degrabă sunt oameni care chiar și-l permit. Oameni cu afaceri, oameni care mai trebuie să țină câte o prezentare pe undeva remote și atunci îi ajută display-ul ăla mare ca să le arate clienților imaginea de ansamble. Arhitecți, designeri de interior. Sunt multe nișe.

Spune-ți și tu părerea: