Știați că Microsoft vă plătește să folosiți browserul Edge? Oferă vouchere la eMAG, IKEA sau Flanco

By | April 12, 2023

Știrea nu-i nouă. Am văzut când au anunțat asta în State, apoi am văzut articolele stil click bait în România. Însă am ignorat mereu această știre pentru că nu am crezut că se aplică în România.

Am descoperit că se aplică și în România când am început să folosesc chatbot-ul cu AI integrat în Bing.

Pe scurt, Microsoft plătește (sau recompensează?) utilizatorii de Windows care folosesc browserul Edge sau motorul lor de căutare numit Bing.

Ce trebuie să faceți pentru a primi punctele?

În primul rând, în caz că nu aveați, să vă creați un cont Microsoft la această adresă și să vă logați cu el. Dacă ați cumpărat o licență de Windows, probabil că aveți deja un cont Microsoft dar e posibil să nu știți că aveți. Eu am unul @outlook cu care mă loghez pe toate PC-urile și laptopurile mele.

Apoi, după ce sunteți logați în cont, mergeți pe bing.com și vedeți că în dreapta barei de căutare, apare numele contului iar în dreapta numelui, o imagine cu o medalie.

Click pe acea medalie și apoi click pe “Microsoft Rewards” de mai jos.

Iar apoi ajungeți la pagina de mai jos. Sau o puteți accesa direct urmărind acest link.

Iată cum arată la mine:

Ce trebuie să faceți pentru a obține punctele? În principiu să folosiți Microsoft Edge și Bing Search. Atunci când deschideți browserul Microsoft Edge și căutați ceva pe Bing.com, primiți trei puncte pe zi.

Mai avantajos însă este să căutați folosind direct search bar-ul integrat în bara de Windows. Acolo primiți câte 3 puncte pe fiecare căutare, însă primiți până la 30 de puncte pe zi dacă faceți 10 căutări.

Practic Microsoft încearcă să convingă cu orice preț utilizatorii de Windows să folosească Edge și să caute prin Bing.com și e dispus să plătească pentru asta.

Ce carduri cadou puteți accesa?

Prin programul Microsoft Rewards puteți accesa vouchere la jocuri precum Roblox, League Of Legends sau Overwatch. Dar și vouchere în valoare de 50 sau 100 lei la eMAG, 200 sau 500 lei la Flanco, 20, 50 lei sau 100 lei la H&M, 50 sau 100 lei la IKEA, IL Passo, Uber, Spark șamd. Pentru fiecare voucher este necesar un număr diferit de puncte pentru a-l revendica.

Doar că pentru un voucher eMAG de 50 de lei trebuie să strângeți 15.300 puncte. Și având în vedere că ritmul actual este de maxim 33 de puncte pe zi … rezultă că aveți nevoie de vreun an și 2 luni de folosire zilnică pentru a primi un voucher de 50 de lei.

Ce să zic, îmi place că Microsoft se străduiește să facă orice pentru a convinge oamenii să folosească Edge și Bing. Și Edge chiar mi se pare decent, peste Chrome în multe aspecte. Totuși, nu știu dacă un voucher de 50 de lei poate convinge pe cineva să folosească Bing și nu Google timp de un an. Eu îl mai folosesc periodic pentru a mă distra cu AI-ul și atât. De acolo și punctele.

Cine știe, poate Microsoft are însă succes cu această strategie la… nu știu… persoane cărora nu le pasă neapărat ce browser folosesc?

Oricum, nu m-ar deranja ca această strategie să fie de fapt un succes imens și apoi să înceapă și Google să plătească utilizatorii să folosească Chrome! Și să se ajungă la un război al browserelor care să crească bid-urile! Cam cum funcționează acum reclamele lor prin motoare de căutare 😛

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Știați că Microsoft vă plătește să folosiți browserul Edge? Oferă vouchere la eMAG, IKEA sau Flanco

  1. Danciu

    Știre trunchiată.
    Nu te plătește lunar, nu te plătește așa cum se subînțelege in articol.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: