#Nasty – Haideți să nu mai glorificăm oamenii faliți moral

By | April 19, 2024

Văd că documentarul Nasty al lui Tudor Giurgiu împarte acum online-ul în două. Sunt cei care spun că Ilie Năstase avea nevoie de filmul acesta ca să-i mai spele un pic reputația. Și sunt cei care spun că nu ar trebui să ne închinăm la idoli falși.

Eu fac parte din cea de-a doua categorie. Deși nu sunt mare fan tenis, înțeleg ce a însemnat Năstase pentru acest sport. Înțeleg că a schimbat sportul cu totul și că nu a mai existat un altul ca el până acum. Înțeleg și totodată mi se pare fascinantă povestea lui. Când am văzut trailerul documentarului țin minte că am recitit pagina lui Năstase de pe Wikipedia și îi mai tot povesteam lui Alice tot felul de picanterii. Povestea lui este într-adevăr entertaining.

Însă asta nu schimbă omul care este. Un general de carton, un bețiv prins șprițuit la volan, care se ia la ceartă cu poliția și se laudă cu titlul lui fals. Un om penibil care nu a știut cum să îmbătrânească și care pare că a rămas blocat la mentalitatea pe care o avea când era puștan.

Și acum mă gândesc cum percepe Năstase asta. Credeți că omul s-a schimbat și se căiește pentru greșelile lui? Sau credeți că văzând acest val de popularitate va zice: “Hehe, pot să fac orice, că sunt marele Năstase și oricum oamenii mă pupă în rachetă!!!”. Eu cred că mai degrabă a doua variantă.

Plus că mai este și mesajul care se transmite indirect și celorlalți sportivi. “Hai că dacă ajung mare ca Năstase, pot să fac orice!”. Mai sunt mulți alți sportivi care meritau un documentar de genul acesta până la Năstase. De exemplu nu știu să fie unul în acest stil cu Nadia sau Hagi.

Nu zic, și eu m-aș uita la documentar. Sunt curios cum a reușit Năstase să ajungă așa grobian, deși am vaga impresie că documentarul nu va arăta asta. Dar m-aș uita și atât. Nu i-aș cânta în strună lui Năstase mai departe. Părerea me este că trebui trecut la categoria “A fost un sportiv mare, dar nu și un om mare, so we don’t talk about him anymore.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “#Nasty – Haideți să nu mai glorificăm oamenii faliți moral

Spune-ți și tu părerea: