Am văzut NEO QLED-urile Samsung pe 2022 + The Frame și The Serif

By | April 20, 2022

Am văzut gama de televizoare premium cu care Samsung se prezintă pe 2022. Îmbunătățirile față de anul trecut, când au trecut la miniLED, sunt mici, dar de bun augur. În principiu chestii de finețe. Au crescut capacitatea procesorului de la 12 la 14 biți – pentru control mai precis al iluminării mini LED-urilor, au mai adăugat niște rețele neuronale, au mai făcut niște optimizări pe partea de AI. Au și un mod de calibrare cu ajutorul telefonului.

Și deși în fiecare an au spus că TV-urile lor sunt și foarte bune pentru gaming, anul acesta mi se pare că au făcut pași cu adevărat consistenți în acea direcție. Au crescut refresh rate-ul până la 144 Hz, au parteneriat cu AMD FreeSync Premium Pro și au integrări mai bune cu GeForce Now și Stadia.

Neo QLED 8K

Iată-l, în toată … suprafața lui. Pare genul de TV potrivit pentru living-ul pe două niveluri al unei vile.

samsung neo qled 8k 2022

Evident, face upscaling de la 4K la 8K. Am stat la un metru de el și pot să confirm că nu se văd pixelii. Are 20 de rețele neuronale care se ocupă de calitatea imaginii.

Iată și ce ramă subțire are display-ul. Practic din față este invizibilă. Iar ca grosime, panel-ul este doar un pic mai gros decât telefonul meu.

Iar acest TV mai vine cu ceva interesant pentru un TV Samsung. În sfârșit au renunțat la încăpățânare și au pus Dolby Atmos în loc de Object Tracking Sound. Am pus un demo pe el. Se aude foarte-foarte bine, cu tot cu soundbar-ul slim integrat și corelat cu sunetul de la TV, iar bassul este de ajuns să facă diverse chestii să zornăie prin cameră. Totuși, dacă aș avea bani de un asemenea TV, l-aș conecta obligatoriu la un sistem surround și aș pune sub-woofer-ul sub canapea, ca să simt cum vine bass-ul de sub mine.

Neo QLED 4K

Iată și un modest QLED 4K. Tot ce am spus despre 8K se aplică și la acesta.

Singura diferență pe care am văzut-o a fost la rama care înconjoară display-ul, care e un pic altfel.

Deci sunt atât de subțiri încât pentru a pune și sigla pe ramă, au trebuit să facă asta:

Samsung The Frame

E genul de TV “de designer”, pentru o sufragerie făcută cu bun gust, unde nu vrei o pată neagră pe perete. Și atunci iei așa ceva:

Am zis … “heh, figuri”. Doar că televizorul ăsta are ceva foarte interesant. Are un magazin cu opere de artă, din care poți “închiria” diferite tablouri și le poți seta ca wallpaper, inclusiv atunci când stingi TV-ul. Și atunci când îl stingi poți să juri că nu e un TV ci un tablou. Asta din cauză că display-ul este mat, nu lucios, și atunci nu se reflectă lumina din el, exact ca la un tablou. Nu mi-aș pune Klimt pe perete, că deja tablourile lui sunt ca un Rolex fals, le vezi pe toate drumurile.

Dar priviți această bucată a lui Erin Hanson:

Ai putea să juri că e o pânză reală acolo:

Ah, și încă o chestie mișto la acest TV. Îi poți schimba ramele (sunt disponibile mai multe culori):

The Serif

Cel din urmă este singurul TV pe care poți pune un mileu, un pește, o pisică:

Tot așa, făcut de designeri, pentru sufragerii de designer, cu un aspect retro.

 

Pot să înțeleg design-ul, însă prefer oricând un TV cu rame subțiri, nu cu cozoroc.

În concluzie, cu excepția The Serif, îmi puteți face oricând unul dintre aceste televizoare cadou. Ok, bine, fie, îl accept și pe cel din urmă, că are display mat, și asta îmi place. Aș fi ok chiar și cu un Sero, pe care să-l rotesc ca să mă uit pe Instagram.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Am văzut NEO QLED-urile Samsung pe 2022 + The Frame și The Serif

  1. Nicolae Simion

    Apreciez postările dvs., faceți review-uri interesante, dar în cazul de față ați început cu stângul. Afirmația “au crescut luminanța panel-ului de la 12 la 14 biți” este total eronată. Luminanța nu se măsoară în biți, ci în “niți”! 1 nit = 1 cd/m2, “cd” fiind prescurtarea de la candelă, sau lumânare, deci unitatea de măsură pentru luminanță este numărul de candele pe metru pătrat.
    Iar bit-ul (prescurtarea de la “binary digit”, primele 2 litere și ultima) este unitatea de măsură pentru cantitatea de informație și este baza dispozitivelor digitale, atât hardware cât și software, prin cele 2 stări, 1 sau 0. În rest… OK, mulțumesc pentru review.
    Și aștept un Samsung QLED model 2022 cadou, deși… aș prefera un OLED! ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Acum am văzut și eu ce prostie am scris. Mulțumesc pentru atenționare! Am scris acea frază în grabă și a ieșit o explicație complet aiurea, pe care o voi corecta. De fapt ce voiam să spun este că acei 2 biți în plus ai procesorului de imagine (că au crescut de la 12 la 14 biți) au rol în controlarea mai precisă (pe mai multe niveluri) a luminanței (a intensității luminoase din spatele miniLED-ului – la ce intensitate să fie aprins).

Spune-ți și tu părerea: