Am luat Galaxy S23 Ultra și am dat Note20 la buy-back prin Flip.ro

By | February 21, 2023

M-am hotărât să cumpăr un S23 Ultra și am reușit să profit de oferta de la precomandă, care includea și opțiunea de buyback prin Flip.ro

Deși inițial nu am fost foarte atent la ideea de buyback, fiind obișnuit să pasez telefoanele celorlalți membri ai familiei sau să le vând pe diverse site-uri de anunțuri, de data aceasta nu a fost așa și chiar buyback-ul a cântărit foarte mult în decizie.

Cum a fost procesul de buyback prin Flip.ro?

Am trecut random într-o sâmbătă printr-un magazin Samsung și am întrebat cum se procedează cu buyback-ul. Cei din magazin mi-au instalat o aplicație pe telefon, s-au logat cu un cod a lor, aplicația a testat tot ce trebuie la telefon (touch screen, difuzor, microfon, vibrații, cameră, etc) și mi-a oferit 1.400 lei pe telefon. Am făcut și eu o simulare prin Flip.ro și site-ul lor îmi spunea că aș putea să primesc 1.380 lei pe el prin vânzare instantă sau 1.520 prin vânzare normală, peste maxim 30 de zile. Posibil să fi fost însă mai rapid de 30 de zile, pentru că la ei pe site scrie că timpul mediu de vânzare este de 8 zile.

Am zis să mă uit totuși și pe diverse site-uri de anunțuri și pe marketplace-uri. Am găsit doar 3 modele ca al meu în București. Unul la 1500 lei care era destul de obosit, altul la 1.500 care nu avea cutia și altul la 1.800 lei care nu avea încărcător. Al meu era aproape impecabil, doar cu micro zgârieturi. Probabil că dacă l-aș fi pus la 1.700 l-aș fi vândut. Dar nu știam cât de repede și efectiv nu am vrut să mă complic.

Deși în anunț aș fi scris că nu sunt interesat de schimburi, nu aveam chef de mesaje cu “sal, schimbi cu ceva din licitația mea?! Stimă!”. Nu aveam chef de “care e ultimu pret?”, nu aveam chef de mesaje cu “sal, îți ofer 600 lei pe el azii”. Nu aveam chef de negociatori și nici timp de pierdut cu persoane care să-l întoarcă pe toate părțile, să-i găsească o zgârietură în gaura S Pen-ului și să încerce să tragă de preț. De asemenea, chiar dacă le-aș fi spus că nu este un telefon construit pentru autonomie, exista oricum riscul să mă sune a doua zi să-mi spună că nu ține bateria decât două zile sau ceva de genul.

Plus că vânzarea prin Flip a mai venit cu un alt avantaj. Flip te încurajează să îți trimiți telefonul fără accesorii sau cutie. Chiar nu e recomandat să le trimiți, pentru că dacă le trimiți și nu vrei să accepți oferta de vânzare, Flip îți va returna telefonul fără accesorii. Știu și de ce. În primul rând pentru că dacă ar accepta și cutii și accesorii ar ocupa un volum multa mai mare în depozitul lor, apoi pentru că majoritatea accesoriilor sunt deja folosite și nu este foarte ok să îi dai unui client care cumpără telefonul ca nou, căști deja folosite.

Am rămas așadar cu toate accesoriile telefonului vechi. Adică nu mai dau bani pe un încărcător nou și păstrez căștile AKG care sunt în continuare noi, sigilate 🙂 Probabil că cele două valorează încă 100 lei.

De ce am ales să dau telefonul vechi prin Flip.ro?

Ca să sumarizez:

  • Vânzare infinit mai rapidă decât dacă l-aș fi pus pe un site de anunțuri;
  • Fără timp pierdut cu diverse persoane care să testeze telefonul și să negocieze cu mine;
  • Fără riscul ca persoana care-l cumpără să mă sune a doua zi să îmi spună că s-a răzgândit / că nu îi convine ceva anume șamd;
  • Am predat doar telefonul și am rămas cu încărcătorul și căștile din cutie, deci am câștigat și de aici, că nu a trebuit să mai cumpăr altele pentru noul telefon.

Așadar, l-am predat cu dragă inimă celor din magazinul Samsung pentru a-l trimite la Flip. Sper să-și găsească un nou utilizator, căruia să-i fie de folos. Procesul a fost destul de simplu. Am intrat în magazin cu telefonul vechi, am ieșit cu telefonul nou.

În concluzie ideea este că buyback-ul prin Flip.ro chiar funcționează conform așteptărilor. Știam de mult de Flip, dar pentru că nu voiam un telefon nou, d-abia acum am reușit să mă pun la curent cu cine sunt și ce fac.

Pe viitor probabil că voi face la fel cu următoarele telefoane. Samsung are constant campanie de buyback prin Flip.ro, așa că înainte să cumpărați un Samsung, să verificați dacă nu cumva vă avantajează să faceți buyback. La fel, verificați și pe eMAG sau Flanco, pentru că am văzut și acolo telefoane noi listate cu avantaje pentru cei care trimit telefonul vechi la buyback prin Flip. Sau dacă pur și simplu vreți să vindeți un telefon prin site-ul Flip, fie vă trimit ei un curier gratis fie puteți pune telefonul la un easybox.

Despre S23 Ultra vă scriu într-un articol viitor, ca să nu-l fac prea lung pe acesta 🙂 Deocamdată sunt foarte fericit de achiziție.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Am luat Galaxy S23 Ultra și am dat Note20 la buy-back prin Flip.ro

  1. Adi

    Deci, până la urmă, ai vândut la Flip prin Samsung? Samsung cumpăra și ei telefoane? Nu se înțelege prea bine?

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu, Samsung nu face nimic cu telefoanele. Samsung doar oferă reducere din prețul telefonului nou dacă aduci un Samsung vechi pe care să-l trimită la Flip.

  2. Norbert

    Salut dețin Note 20 ultra de 6 luni, dar după câte vad S23 Ultra este cu ceva mai bunicel la interior, dar nimic ” WOW”, Dar dacă ai folosit Note 20 Ultra mai bine de 2 ani, și ești sătul de el, atunci treci pe S 23 Ultra, dar nu vei simți aproape nimic decât că este nou…mai bine un Fold, părerea mea. Iar faza cu Buy-Back e bătaie de joc în România, în State, Canada, tarile vestice îți dau o sumă de 800$ indiferent de cât a fost utilizat sau zgariat.

    Reply
    1. Revo Post author

      Heh, eu aveam Note20 simplu, deci altfel stă treaba. Să știi că asta cu “la interior nimic wow” este parțial adevărată. Poate pe hârtie nu pare o mare îmbunătățire, dar când se adună toate tweak-urile făcute de ei și vezi cum se mișcă și cum face poze, se simte o mare diferență. Fold-urile sunt în cu totul altă categorie 🙂 Mult mai bune pentru productivitate, mai greu pe portabilitate 🙂

      Legat de preț pentru buyback, e o mare diferență. De fapt sunt mai multe. În primul rând acelea sunt piețe mai mari și ca brand îți permiți să faci reduceri mai consistente de preț per unitate, pentru că recuperezi apoi vânzând la volum. În al doilea rând, acolo Samsung nu este lider de piață, ca în România 🙂

  3. Laurențiu Acostioaei

    Concret, care a fost diferența de preț ce urma să o plătești și care erau variantele de plată ?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: