Numerele roșii provizorii de înmatriculare nu se predau Poliției. But why?!

By | January 14, 2021

Aceasta-i genul de descoperire pentru care s-a inventat acel emoticon cu straightface sau cel cu facepalm. Am aflat zilele trecute că numerele roșii de înmatriculare (adică cele provizorii) nu se mai predau Poliției. Spre deosebire de cele negre (permanente), care știu că trebuie predate când se casează mașina.

Problema este că acele numere roșii devin efectiv inutile după ce mașina este înmatriculată permanent, iar șoferii n-au ce face cu ele. Bucăți de metal irosite. Ar fi două probleme aici. În primul rând mi se pare că îngreunează treaba Poliției, pentru că un infractor ar putea să folosească astfel de numere false pentru o mașină cu probleme. Mai multe numere în circulație, mai multe de verificat, mai multă bătaie de cap. A doua problemă este că numerele parcă sunt din aluminiu, nu? Adică cel mai ușor de reciclat material. Dacă Poliția chiar ar vrea să le refolosească, cred că procedeul ar fi super simplu. Nici nu cred că trebuie să le topească, ci doar să aplice o matriță super fierbinte peste ele și vor lua forma ei. Apoi revopsite și gata. Sau dacă nu, măcar să le doneze către o fabrică de bere, să înmatriculeze și oamenii niște doze de bere.

Așadar, din moment ce pe cele permanente le cer înapoi, au deja o procedură pentru asta. Sau cel puțin sper că odată colectate nu le aruncă pur și simplu pe geamul din spate al DRPCIV-ului, pe câmp. Oare există vreun motiv bun pentru care pe cele roșii nu se obosesc să le colecteze?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Numerele roșii provizorii de înmatriculare nu se predau Poliției. But why?!

  1. Dan

    Ăsta este primul lucru și cel mai evident în ce privește administrarea/administrația României, de la amărâtul care se ceartă cu tine la ghișeu și până la parlamentari+guvern. Lipsa acută a bunului-simț! O carență provenind din comunism și care nu doar că nu a fost eradicată, ci exacerbată. Un spirit de corp care pătrunde întreaga birocratură românească, și pentru care singurul leac este educația…. medicament expirat din păcate la noi….
    Ca un simplu exemplu, am citit pe undeva prin numeroasele postări despre administrație (dacă nu cumva chiar aici pe blog) de un tip care a mers să-și rezolve o problemă la o primărie de sector din București. El trebuia să scoată o hârtie de la un ghișeu și să meargă cu ea la alt ghișeu – traseu care putea foarte bine fi făcut de funcționari pe calculator în rețeaua internă! Adică nici măcar nu trebuia ca aceștia să se deplaseze la modul fizic!

    Reply
  2. Alex Rosoiu

    Pai mai are omu’ pe la tara o caruta ceva ce trebuie semnalizata. Cat timp le platesti nu te pot obliga sa le returnezi.

    Reply
    1. Mario

      Nu cumva le platesti si pe cele permanente?
      Ia incearca sa inmatriculezi o masina si sa nu ai numerele vechi din x motiv sa vezi ce bine merge procesul.

    2. Revo Post author

      Păi nu trebuie să mă oblige. Le returnez eu de bună voie, doar să-mi dea posibilitatea. Nu-mi pasă că am dat bani pe ele.

  3. Dan Carapanceanu

    Si eu m-am intrebat acelasi lucru cand m-am carat cu ele dupa mine la DRPCIV, iar functionarul de-acolo m-a rugat ,politicos, sa le iau de pe ghiseu, fiindca numerele rosii nu se returneaza.
    Nici nu mi-am batut gura sa il intreb eu ce pot sa mai fac cu ele, era clar ca nu o sa primesc un raspuns care sa ma ajute, dar le-am tinut prin casa vreo 4-5 ani( am uitat de ele, nu am avut vreun motiv sa le tin) apoi le-am dus la reciclat.

    Reply
  4. Roland-Mihai

    Mi-e nu mi a spus nimic domnul de la ghișeu de nr roșii, mi a zis veniți mâine după ora cutare la alt ghișeu, deci eu ce fac,mi le dau singur jos pe cele roșii și le aduc mâine la ghișeu sau nu ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Le dai jos și nu faci nimic cu ele. Apoi le pui pe cele permanente în loc 🙂

  5. Tiberiu

    Bine ca nu se returneaza. Eu am resedinta in Bucuresti, dar locuiesc in Brasov.
    Acum ca imi inmatriculez masina cu numere de Bucuresti, ar trebui sa mai fac inca un drum la Bucuresti sa le returnez pe cele rosii…

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi nu trebuie să faci un drum oricum, ca să iei numerele permanente? Le-ai fi predat atunci pe cele roșii.

Spune-ți și tu părerea: