Dacia va avea logo nou în 2021?

By | January 14, 2021

Deocamdată informația cu logo-ul nou Dacia este la nivel de zvon. Dar din punctul meu de vedere nu este ceva exclus. Mai mulți producători auto au schimbat logo-urile în ultimii ani și au trecut către abordări mai “plate”. Unele mai reușite, unele mai puțin reușite.

Primii au fost VW, care au revenit la un logo care seamănă cu cel din 1967. Apoi BMW, care a eliminat zona neagră din siglă (cam meh dacă mă întrebați pe mine). La Nissan mi se pare un exemplu bun de redesign. Logo-ul va fi iluminat, deci mă aștept să arate foarte bine. Un exemplu de fail mi se pare sigla de la KIA, care a devenit super greu de citit. VIA? KN? What?!

Dacia avea deja un logo controversat. Celebrul desfăcător de bere, lansat prin 2008. Mie nu mi se părea așa de urât, nu m-am simțit insultat când a fost anunțat, așa cum au reacționat unii români. Mi se părea însă un pic mai interesant cel vechi, care mă ducea cu gândul la un blazon sau la un scut / protecție.

Dacă însă zvonul se confirmă, noul logo pentru 2021 mi se pare pur și simplu genial. În primul rând prin alegerea fontului mi se pare că se duce “all in” pe ideea de modern. Apoi îmi place că literele “D” și “C” au aceeași formă și sunt doar inversate, și nu în ultimul rând, îmi place ideea de “DC”, care ar trebui să sugereze încărcarea electrică.

dacia logo nou 2021

Presa franceză, care a lansat zvonul, spune că e inspirat de la de la DMC, care a lansat celebrul DeLorean. Dacă mă întrebați pe mine, este exagerat de futurist pentru un brand ca Dacia. N-ar fi exclus ca acest logo să fie însă aplicat doar pe mașinile electrice. Eu sper să se concretizeze pentru toată gama.

Mie îmi place. Voi ce ziceți?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Dacia va avea logo nou în 2021?

    1. Revo Post author

      Haha, nu m-am gândit la asta. Dar da, ai dreptate! Încă un simbol ascuns în noul logo. Genial! 🙂

Spune-ți și tu părerea: