O decizie grea pentru un fost student al UPB

By | July 6, 2022

Cu bune și cu rele, la Facultatea de Electronică din UPB mi-am petrecut probabil cei mai frumoși ani din tinerețe. Am înghețat la cursuri și la examene în săli fără încălzire și fără geamuri, mi-am agățat pantalonii în scaunele de paie prin care ieșeau arcurile din Corpul B, m-am distrat (și enervat – ok … mai mult enervat) la diverse laboratoare, m-am bucurat când au băgat wifi în Corpul A din ETTI, mi-a dat o lacrimă când am văzut cum arată laboratorul renovat de Orange și cel mai important … acolo am întâlnit-o pe Alice.

Așa că da, indiferent de câte zile fripte mi-au făcut profesorii și cât de relevante au fost anumite informații pe care a trebuit să le asimilăm, am rămas cu o afinitate pentru Politehnică. M-am străduit să ajut de fiecare dată când a fost vorba despre ceva legat de UPB/ETTI și să promovez tot ceea ce merită promovat din UPB.

M-am bucurat deci zilele trecute, când am primit o invitație pentru a vizita laboratoarele noi și pentru a vedea câteva proiecte de cercetare. Mi-ar fi făcut mare plăcere să dau din nou un tur al UPB-ului și să am ocazia să intru din nou în laboratoare, să văd ce s-a mai schimbat.

Am refuzat însă invitația.

Motivul?

Printre gazde se afla și rectorul UPB, Mihnea Costoiu. Și mi-am adus aminte că omul nu a făcut altceva decât să știrbească reputația UPB de când a ajuns în funcție și până acum. Este membru de seamă PSD, rector al UPB din decembrie 2016 și urmărit penal pentru abuz în serviciu din 2017. Recent, în martie 2022, a și fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Așadar, acesta este rectorul UPB. Un penal.

Vreo demisie, ceva, de onoare? Poate în 2017 când a început urmărirea? Sau măcar acum, în 2022, când a fost și condamnat? Nici vorbă.

Și mi-am adus aminte că mi s-a făcut rușine cu faptul că am terminat UPB, în momentul în care Mihnea Costoiu a decis să-l facă Doctor Honoris Cauza pe Patriarhul Daniel.

Pur și simplu din cauza lui Mihnea Costoiu acum mi-e rușine că am terminat UPB. N-am ce căuta acolo cât timp la conducere este un condamnat penal.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “O decizie grea pentru un fost student al UPB

  1. Ariel

    Pe de o parte te inteleg, insa nu crezi ca mai bine ai onora invitatia si poate ai sanse sa adresezi direct intrebari incomode ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Heh, mă cunosc. Aș fi stat ca un butoi cu dinamită la masă, gândeam o întrebare tăioasă și fără scăpare timp de 2 ore cât ține conferința, și când în final ar fi ajuns microfonul și la mine, probabil că făceam scurt circuit, uitam de întrebare și-i ziceam ceva cu limbajul de Militari.

  2. Cuatu Catalin

    Ma scuzi dar te-ai suparat ca vacarul pe sat….politehnica reprezinta un model matematic format dint-o o gramada de multimi…Costoiu e o foarte mica parte din aceasta multime….nu se reprezinta decat pe el….si totusi mai sunt profesori de treaba..si chiar multi..poate si din coleggii tai cativa au ajuns asistenti universitari….sunt mult mai multe argumente pro decat contra..ma ducem la intalnire si nu il bagam in seama….atat..indiferenta si uitarea sunt cele mai mari pedepse…toate cele bune !

    Reply
    1. Revo Post author

      Costoiu este liderul acestei mulțimi. Mă duc să ascult un condamnat penal cum vorbește în termeni elogioși despre educație. Sunt foarte mulți profesori de nota 10, pentru care am tot respectul. Cu o parte dintre ei am păstrat legătura. Se agită pentru studenții lor, se agită pentru proiecte, sponsorizări șamd. De exemplu decanul facultății de ETTI mi-a fost profesor, este un om de nota 10. Și cel de dinaintea lui a fost ok. Dura, dar corect. Cumva mi se pare nedrept și pentru ei că-l au pe Costoiu “șef”.

      Nu consider că indiferența este o soluție. Tocmai, mi se pare că trebuie să tragi un semnal de alarmă atunci când vezi ceva în neregulă, ca în cazul de față. Mie asta mi se pare cea mai bună soluție când ai de-a face cu un om falit moral. Nu stai de vorbă cu el. Te ridici de la masă și zici, “mă scuzați, eu n-am ce vorbi cu infractorii”.

    2. Radu

      Și nu în ultimul rând (ba aș spune eu chiar în primul rând), Costoiu este ales de un consiliu al universității. Deci reprezinta destul de bine interesele “locale”. Aș nota și faptul că la ultimele alegeri a candidat fără a avea vreun concurent. Deci lumea nu numai că l-a ales dar aparent este un consens perfect din moment ce nimeni nu și-a depus vreo candidatură împotriva lui.

  3. Dragos

    Eu cred ca ai făcut bine. Nu au de ce sa te duci, cât timp se întâmplă ce se întâmplă în cadrul UPB. Sunt si eu fost absolvent și as fi făcut la fel ca tine. Bafta!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: