Oare șoferii români s-au mai domesticit?

By | December 28, 2020

Am fost până la Bran și înapoi înainte de Crăciun. Ce-i drept am fost în contratimp cu aglomerația și la dus și la întors, deci a fost superb de condus. La dus am făcut 3 ore până în Bran, iar în Bușteni am realizat că eu nici nu știam că limita de viteză este de 70 km/h (fiind obișnuit să merg mereu în coloană acolo). La întors la fel, pe 24 decembrie, 3 ore până în București, admirând coloana de pe sens opus.

Totuși, în cele 6 ore petrecute pe șoselele patriei, nu am văzut niciun incident. Nu m-a stresat nimeni, nu am văzut flash-uri, nu am văzut depășiri periculoase, nimic. Ba chiar la întoarcere, o bucată bună de timp s-a circulat pe banda întâi, iar pe a doua doar se făceau depășiri. La fel și pe A3. Îmi venea să-mi dau o palmă, credeam că visez. Singurele momente ușor enervante pe drum au fost cu 2-3 șoferi care mergeau cu mult sub limita de viteză.

Și mi-am adus aminte că am constatat asta începând de anul trecut. Parcă nu mai este același grad de sălbăticie ca acum 5-10 ani. Anul acesta am făcut două drumuri mai lungi prin țară, unul până în Hațeg și unul până în Caransebeș și înapoi. Cu excepția Afganistanului de România, nu am avut niciun incident notabil. Chiar și acolo incidentele au fost moderate față de cele cu care eram obișnuit.

Înainte nu exista un drum prin țară în care să nu fim puși într-o situație limită din cauza vreunui nebun.

Oare s-au mai civilizat șoferii români? Oare sunt eu mai calm și nu mă mai impresionează nimic?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Oare șoferii români s-au mai domesticit?

  1. Ioan Dreghici

    Eu nu cred, ieri veneam de pe sens unic si urma sa intru in zona de sosea cu 2 benzi/sensuri iar un teribilist s-a gasit sa depaseasca cu viteza o coloana de masini chiar in acea zona Pur si simplu a taiat linia continua, a intrat si pe zona cu sens unic si depasise si limita de viteza (era limitare de viteza) .
    Am fost la secunde sa intre in mine . Imi pare rau ca nu aveam camera de bord montata

    Reply
  2. Vlad

    Nici eu nu cred. Am facut anul asta Buc-Campulung cam de 2 ori pe luna, si cam de fiecare data vad flash-uri, lipsa semnal, bagat aiurea, lipsa lumini, sau faza lunga aiurea, sau semnalizatoare permanent pornite, sau proiectoarele de ceata pornite cand nu e ceata.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: