Oculus Rift testat

By | October 15, 2013

Oculus Rift – sună a ceva malefic. O boală incurabilă? O creatură dintr-un film horror? N-am idee. Dar îmi place la nebunie numele. Sună mai bine chiar și decât Darth Vader. Vreau să-mi cumpăr un Pit Bull doar ca să-i pun numele “Oculus”. Şi acum că am trecut peste asta, trebuie să vă spun că Oculus Rift este un sistem care odată montat pe cap îți transformă întreg câmpul vizual în realitate virtuală. Şi te face să arăți la fel de “bad ass” ca încrucișarea dintre Robocop și Iron Man.

L-am testat la Imworld și m-a făcut să uit repede de Google Glass. Sistemul pe care-l pui pe cap este alcătuit dintr-un ecran de 7″, mulți senzori care să-ți determine fiecare mișcare a capului și cele două lentile prin care te uiți. Cred că singurul scop al lentilelor este focalizarea. Toate astea se leagă la o unitate centrală care apoi se conectează la PC printr-o mufă HDMI și un cablu USB. Cel din urmă are mai mult rol de alimentare.

Rezoluția de 1280 x 800 te păcălește destul de bine. În schimb grafica mi s-a părut cam subțire. Nu știu dacă asta ține de PC sau de Oculus. Ce am văzut eu a fost o plimbare cu Montagne Russe cu o grafică în stilul shooterelor din 2004 (să zicem un pic mai prost decât Half Life 2). M-am ridicat de două ori de pe scaun ca să văd efectul de profunzime și la a doua ridicare am cam amețit. Nu am rău de înălțime, poate din cauză că nu eram încă obișnuit cu senzația.

Oculus Rift are susținere majoră din partea industriei video. Îl au CTO pe John Carmack (Wolfenstein, Doom și Quake) iar ca susținători: CEO-ul Valve, câțiva oameni de la Epic Games și chiar președintele Sony Computer Entertainment. Deci așteptați-vă ca tehnologia asta să facă valuri. Acum se lucrează la un joc special pentru Oculus Rift, iar Doom 4 s-ar putea să primească și el o versiune în acest sens. Printre jocurile deja portate se numără:

  • Team Fortress 2
  • Half Life 2
  • Hawken (luați-l, jucați-l, e freemium)

Mai jos aveți un video cu mine testând-ul și o filmare mai în detaliu a căștii:

Nu mă așteptam să-mi placă așa de mult. Lumea făcea coadă la Google Glass însă după mine chestia asta e la alt nivel 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Oculus Rift testat

  1. Pingback: Tech News – 30 martie 2014 | revoblog.ro

  2. Pingback: Gear S și Gear VR | revoblog.ro

Spune-ți și tu părerea: