Oppo a intrat oficial pe piața din România

By | June 4, 2020

Odată cu declinul Huawei, altre trei companii chinezești s-au grăbit să atace piața din România. Oppo este una dintre ele, iar pe la colțuri se vorbește că ar fi un substitut aproape identic cu Huawei. Totuși, au fost multe momente în care Oppo a depășit Huawei. În 2016 erau cel mai mare producător de telefoane din China, iar acum sunt undeva într-un top 5 mondial. Posibil să fie chiar fruntași dacă luăm în calcul faptul că Oppo, OnePlus, Vivo și Realme sunt branduri ale aceluiași conglomerat.

Ieri au avut un eveniment de lansare transmis online, iar din 6 iunie produsele lor vor fi disponibile în magazinele online și offline. Produsele din seriile Reno, Find X, A, precum și căștile wireless vor fi disponibile la eMAG, Altex, MediaGalaxy și Flanco, dar și la operatorii Orange și Vodafone. Pe viitor vor să mai adauge și alte game de produse în ofertă. Deocamdată vorbim despre patru modele de telefoane:

  1. Oppo Find X2
  2. Oppo Reno3 Pro
  3. Oppo A31
  4. Oppo A12

Oppo A12 și A31 sunt modele entry level, cu display în jurul a 6″ și procesoare MediaTek. Lucrurile interesante încep de la Oppo Reno3 Pro, care este un telefon mid-range spre premium, cu carcasă subțire, display cu refresh rate de 90 Hz, baterie măricică, tehnologie de încărcare rapidă (denumită VOOC), conectivitate 5G și câteva artificii pe partea foto-video: stabilizare optică (inclusiv pe camera wide), video cu efect bokeh șamd.

Oppo Find X2 este vârful de gamă disponibil pentru România, pentru că pe piețele internaționale mai există și varianta Pro.  Și aici sunt câteva lucruri interesante care ar merita testate. Are display de 120 Hz, spate din ceramică, Snapdragon 865, baterie de 4200 mAh cu fast charging de la 0 la 100% în 38 de minute și un sistem triplu de camere cu mulți algoritmi de îmbunătățire.

Prețurile de lansare mi se pare cam mari, însă Oppo vine cu o ofertă ca să mai îndulcească un pic situația. Cei care precomandă Reno3 Pro sau Find X2 vor primi câte o pereche de căști cadou.

Eu plănuiesc să mă pun la curent cu modelele lor și voi începe în curând prin testarea lui Reno3 Pro. Cred că este un producător interesant care merită urmărit, pentru că va încerca să umple golul lăsat liber de Huawei

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Oppo a intrat oficial pe piața din România

  1. Adi

    Prefer sa scada pretul căștilor din prețul telefonului si ma gândesc sa il cumpar. Sunt “satul” de marketing.

    Reply
  2. Bogdan D

    o cameră bună și un preț bun. mi se pare o combinație simplă pentru succes

    Reply
  3. Popa Constantin

    În 38 de minute să încarci până la 100% mi se pare un atu la îndemâna oricui deține OPPO Find X 2

    Reply
  4. Paula M

    Chiar eram curioasa de brandul asta, mai ales ca nu auzisem atat de multe despre el.. M au incantat si specificatiile telefoanelor. Insa cand am vazut preturile, parca as ramane tot la Samsung.
    Dupa scandalul cu Huawei, e greu sa te mai increzi in alt brand chinezesc.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: