Oppo și OnePlus se retrag din anumite țări din Europa? UPDATE cu poziția oficială

By | March 27, 2023

Iată o veste nu tocmai fericită. Conform unor zvonuri, Oppo și OnePlus vor anunța în curând că se retrag din Europa. Primele țări de la care companiile deținute de BBK Electronics își vor spune adio vor fi Marea Britanie, Germania, Franța și Olanda. Deocamdată nu se știe nimic despre ieșirea din Spania, Elveția, Italia sau alte țări mai mici, printre care și România. Dar oricum, nu-i un semn bun.

Companiile mergeau de mult pe pierdere, iar războiul din Ucraina, inflația și piața de smartphone-uri care se contractă nu prea sunt de ajutor. Mai mult, se pare că exista și o dispută de anul trecut între Oppo și Nokia, care îi împiedică pe cei de la Oppo să își vândă telefoanele așa cum și-ar dori. Judecătorii au dat câștig de cauză pentru Nokia în Germania iar ulterior Nokia a atacat Oppo și în piețele din Franța, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Olanda, Spania și India.

În România OnePlus tocmai ce a lansat OnePlus 11 și Oppo a venit cu Find N2 Plus. Le-am cerut o poziție celor de la Oppo România și voi actualiza articolul pe măsură ce am mai multe informații oficiale. Din ce am vorbit cu mai mulți din domeniu, piața din România este oricum mai atipică. În timp vesticii deja se orientează către soluții de buget, apetitul românilor pentru flagship-uri este în continuare mare. Deci s-ar putea ca România să fie în continuare o piață bună pentru BBK Electronics.

Deocamdată nu sunt informații nici despre viitorul vivo, care ține tot de BBK Electronics.

Mi-ar părea rău să se adeverească această informație. Și așa mi se pare că lumea smartphone-urilor devine prea banală. Dispariția a două sau trei branduri din peisaj ar însemna mai puțină varietate atunci când ai de ales un smartphone nou și mai puțină concurență, ceea ce per total va duce inevitabil la mai puțină inovație din partea liderilor și probabil la prețuri mai mari. Pe Android vom avea de ales doar dintre … ce? Samsung, Xiaomi și Motorola?

UPDATE: Am primit informații oficiale globală Oppo, via Oppo România, și cred că cel mai bine ar fi să le redau în engleză, așa cum le-am primit:

“OPPO and OnePlus are committed to all the existing European markets and the UK. We had a great start in 2023 with the successful launches of several products in Europe and have a line-up of upcoming products for the rest of the year. As always, OPPO and OnePlus will continue to provide more innovative products and the best-in-class service for users moving forward.”

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Oppo și OnePlus se retrag din anumite țări din Europa? UPDATE cu poziția oficială

  1. GuestStar

    Ne puteam lipsi de ”comunicatul” ăla. Dacă te retragi din anumite țări, nu poți spune că ești angajat față de toată piața din EU și UK. Dar până nu devine oficial, presupun că ăsta e mesajul pozitiv în limbaj corporatistic. Mie nu-mi pare rău, sincer. Ducă-se. În perioada asta în care oricum sunt atâtea breșe de securitate chiar nu am nevoie să pluseze și chinezul cu monitorizarea lui. Nici de Motorola nu știu ce să zic, deocamdată nu a ieșit nimic la iveală. Presupun că dețin o cotă prea mică de piață pentru a deveni interesanți pentru partid.

    Reply
    1. Revo Post author

      Indiferent de preferințele noastre și chiar dacă poate noi nu cumpărăm un Oppo/OnePlus/Vivo sau Xiaomi (și uitasem de Realme) ar trebui să ne îngrijoreze un exit pentru că rămân mai puține opțiuni. Companiile chinezești vin de multe ori cu soluții tehnologice foarte ieftine (sau inovatoare), care forțează liderii să coboare și ei prețul.

  2. Dragos

    Vad ca ai uitat de Honor. Au chiar asa cota mica? Mi se par telefoane f bune la prețul lor. Eu am unul.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: