Orange lansează 4G+ și beneficii foarte bune pentru clienții vechi

By | September 18, 2014

Orange a făcut astăzi foarte multe anunțuri interesante. 4G+ este doar unul. Dacă sunteți clienți mai vechi, citiți articolul până la capăt, veți primi o veste bună. Haideți să disecăm informațiile pe rând:

Ce este 4G+ ?

4G+ este 4G-ul cu viteze teoretice de până la 300 Mbps. Ce am avut până acum era un 4G cu viteze până în 150 Mbps. Din păcate 4G+ utilizează o bandă de frecvență diferită de 4G și nu îl poți folosi momentan decât pe o versiune mai nouă de S5 – Galaxy S5 4G+ și pe Samsung Galaxy Alpha 4G+. Pentru laptop există modemul Huawei E5786. Toate 3 dispozitivele sunt în oferta Orange. 4G+ de la Orange este disponibil în București (rețeaua acoperă jumătate de populație) dar șî în Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Timișoara. Acoperirea pentru 4G+ este mică, doar 18% din țară. Locațiile exacte nu se știu, pot să vă spun eu că la Piața Victoriei se poate.

Extinderea rețelei 4G

Orange s-a lăudat că a fost primul operator care a indrodus 3G la metrou și 4G pe litoral. Acum sunt primii care au acoperire 4G la metrou, după ce implementarea a durat în jur de 2 luni. La metrou nu există 4G+ și încă mai sunt acele tuneluri în care nu va exista semnal. Rata de adopție a 4G-ului este mai mare însă chiar și așa, din totalul abonaților Orange doar 30% folosec conexiunea de date. Din aceștia, și mai puțini folosesc 4G.

Iată mai jos niște date. Pentru prima poză: în dreapta este media globală de viteze la download. În stânga este cea din România. Jos este distribuția per operator. Cea dea doua poză reprezintă ecosistemul Orange 4G. Momentan sunt operatorul cu cea mai extinsă rețea 4G.

Fidelizare pentru clienții vechi

Am lăsat ce este mai bun la sfârșit. Orange pariază pe date și pe 4G, așa că toți abonații pot primi bonus 1GB de internet 4G pe lună în funcție de vechimea în rețea. Concret, dacă ești abonat Orange de 17 ani, în următoarele 17 luni vei primi câte 1GB gratis. Puteți verifica aici cât veți primi.

Toate abonamentele de la Orange oferă din luna iulie viteze 4G pentru toți clienții. Dacă vreți să cumpărați un telefon 4G punctele Orange Thank You valorează dublu și primiți și 30€ discount dacă oferiți la Buy-Back telefonul vechi. Sunt și două telefoane mai accesibile în ofertă: Galaxy Core și Galaxy Ace 3. În momentul de față 1 din 2 telefoane din shop sunt 4G.

Iată cât de repede avansează tehnologia. În aprilie mă întrebam care va fi primul operatorul care oferă 4G pentru toți clienții și în iulie deja am aflat răspunsul. Mai rămâne teama că datele se vor termina foarte repede din cauza vitezei foarte mari. Să sperăm că operatorii vor depăși această teamă prin introducerea unor abonamente cu mai mult trafic de date. Mi se pare încă fantezist să sperăm la internet nelimitat pe mobil, dar cred că putem depăși limita de 3-4GB la 40€. În afară am văzut SIM-uri pentru turiști cu 10GB trafic alocat.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Orange lansează 4G+ și beneficii foarte bune pentru clienții vechi

  1. revo Post author

    Cu plăcere, mă bucur că ți-a fost de folos. Spor la negocieri 🙂

    Reply
  2. Pingback: Precizări finale despre 4G+ de la Orange | revoblog.ro

Spune-ți și tu părerea: