Dacă n-aș fi știut, aș fi zis că-s contrafăcuți

By | May 3, 2024

Mi-am cumpărat această pereche de Nike Court Vision Low de la eMAG. Au venit, i-am probat într-o seară și am decis că rămân.

A doua zi am văzut niște imperfecțiuni. Pe una din laturi aveau o mică dâră de adeziv, apoi mai aveau adeziv și pe șireturi (din acela ca siliconul), iar fontul acela cu care scrie NIKE deasupra călcâiului parcă e de Microsoft Office. Dacă nu i-aș fi luat de pe eMAG vânduți de eMAG aș fi intrat serios la dubii și aș fi bănuit că-s contrafăcuți. Am zis totuși să nu fiu divă și să nu mai stau să-i împachetez și să-i returnez. Am curățat un pic adezivul de pe șireturi, i-am încălțat și am pornit la drum.

Doar că pe măsură ce am început să merg am mai observat chestii. De exemplu talpa-i atât de tare încât se aude ca și cum aș purta tocuri când merg pe casa scării. Apoi când flexez piciorul materialul se comportă în zona degetelor precum cartonul. Nu este deloc flexibil, pur și simplu face o cută precum cartonul îndoit iar asta jenează un pic la degete.

Dar chestia care a pus capac e următoarea. La piciorul drept în zona călcâiului simțeam două înțepături, ca și cum ar fi o pietricică acolo. De fapt asta am și crezut inițial.

Când am ajuns acasă m-am uitat în interior să văd care-i treaba. Ce credeți că era? Tot adeziv!

Cumva talpa este cusută de restul pantofului cu o ață care ajunge și prin prin interior iar în interior ața este asigurată cu adeziv. La călcâi unde mă înțeapă pe mine sunt doi bumbi de surplus de adeziv. M-am gândit să-i tai cu cutter-ul, însă sunt pe sub capitonaj și asta ar tăia și capitonajul. Acum mă oftic că nu i-am returnat și îmi vine să le dau foc.

Serios, acesta este nivelul celui mai mare producător de echipament sportiv din lume? Atât poate Nike? În acest caz cred că ar trebui să învețe de la branduri mai reputate cum se face încălțămintea confortabilă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Dacă n-aș fi știut, aș fi zis că-s contrafăcuți

  1. Nufiibombardier

    Nu mai da bani ca să faci reclamă gratuită pe stradă brand-urilor. Dacă vor să le fie prezentat public logo-ul, să te plătească ei pe tine! Fă un pas înapoi și gândește-te la asta.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ești simpatic, dar nu mă cunoști. Nu am dat bani să scrie Nike pe ei, i-am luat pentru că îmi place modelul. Altfel nu-mi cumpăram și Kalenji de 60 de lei din Decathlon. De asemenea, cred că voiai să scrii “Nu mai fi bombardier”, cu un singur “i”.

  2. Colentin

    Or fi fost din acelasi lot din care si-au luat echipament si sportivii Romaniei la ultima olimpiada.

    Reply
  3. Adi

    Cumpărați de pe emag nu insemană obligatoriu că sunt originali. Ba chiar sunt în stare să fac pariu că nu sunt. Încearcă sa faci comparație cu același model de la un magazin fizic. O să ai o surpriză. Neplăcută.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ba da, eMAG cumpără direct de la importatorul oficial. Și știu ce metode de verificare a stocurilor au. Au trasabilitate 100% pe un produs. Dacă era cumpărat de la un seller din Marketplace, putea exista această suspiciune, dar de la eMAG sigur nu.

  4. cris

    Din pacate acest model dupa doua saptamani la mine era tot cutat deasupra in fata sireturilor si dupa o luna uzura la calcai a dus la fisuri pe exteriorul talpii. ce e nike sub 400 lei imitatie de piele e sub orice critica. mai bine direct airforce din piele la 500 si rezista

    Reply
    1. Revo Post author

      Hmm, am auzit și eu că n-ar fi așa fiabili. Eu mai am un model pe alb complet și după un an de purtare ocazională (deci nu zilnică) sunt ok. M-am uitat și la AF1, dar prețurile începeau de pe la 750 lei…

Spune-ți și tu părerea: