Parcul Bordei dispare încet din cauza incompetenței și a corupției autorităților

By | February 21, 2022

Îmi place să mă plimb mai degrabă prin Bordei decât prin Herăstrău, pentru că e întotdeauna mai puțin aglomerat. Doar că de când stau în Aviației observ cum se fură puțin câte puțin din acest parc. În ritmul în care evoluează lucrurile, probabil că parcul Bordei o să dispară în curând și în loc de parc, aici vor fi grădinile private ale unor blocuri construite ilegal.

S-a ajuns până în punctul în care cineva a blocat pur și simplu o zonă din parc pentru a construi un bloc pe ea și a împărțit parcul în două. Efectiv două bucățile ale parcului pur și simplu nu mai comunică între ele. Nu mai ai cum să ajungi din zona Aviației a parcului în zona Floreasca. Acolo unde am încercuit cu roșu pe hartă, pe acel semicerc din dreptul străzii Moeciu se construiește un bloc.

parcul bordeiBineînțeles, construcția este ilegală. B1TV spune că aparține a unui om de afaceri iranian, care a procedat la fel și a ridicat fără autorizație și complexul Persepolis, lângă satul francez. Articolul de pe B1TV este din 2020, de când Nicușor era candidat la primărie. Acum este Nicușor primar general și Clotilde primar de Sector 1. Ce s-a rezolvat?

Nimic. Am trecut ieri pe acolo și zona era în continuare blocată iar câțiva oameni cu veste pe ei lucrau la construcție:

Asta după ce în mandatul lui Firea PMB a pierdut foarte convenabil un proces care îi permite unui om de afaceri ca pe partea cealaltă a parcului să construiască blocuri P+11. Costică Constanda e om cu greutate, client vechi de-al primăriei, încă de dinaintea lui Băsescu, apărat în instanță de Valeriu Stoica, fostul ministru al justiției. Puteți citi pe G4Media cum a ajuns proprietar pe jumătate din pământul din Aviației, în timp ce PMB are să-i plătească și despăgubiri pentru această mare neplăcere.

Și cam asta-i povestea. Domnul iranian mai construiește un bloc pe Moeciu, pe Zăgazului, strada paralelă – mai la stânga se mai construiesc niște blocuri, pe Intrarea Cofiței sunt de fapt grădinile altor case, restaurantul Zaitoone se mărește și mai mușcă un pic din parc, Carlo Caffe își mai pune 2-3 măsuțe și mai ocupă un pic din peluză. Și în final se vor pune bariere, să nu se mai plimbe nesimțiții prin curțile private alea oamenilor.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: