Și totuși, Iohannis ce părere are despre criza dintre Ucraina și Rusia?

By | February 22, 2022

Au fost multe momente în care presa și cetățenii l-au tras de mânecă pentru că nu a luat poziție în diverse chestiuni interne. Replica lui a fost că el nu-i un președinte jucător, că oamenii l-au votat tocmai pentru asta și că în consecință, răspunsul lui a fost de fiecare dată: “nu mă bag man“.

Ei bine, iată că acum se întâmplă lucruri care țin 100% de el, tocmai în primul capitol din job description-ul pentru “președinte”. În politica externă.

Macron se duce la Moscova ca să și-o ia pe coajă de la Putin, Olaf Scholz se duce să mai negocieze niște comisioane pentru Nordstream 2, Biden e … alb de furie și amenință că va menține pacea de numa-numa, se fac declarații, se fac tactici, scenarii. Toți au o părere, toți condamnă, toți anunță că vor lua poziție.

Meanwhile Iohannis nu zice nimic. Vecinii noștri sunt la un pas de război, iar eu nu țin minte să fi văzut un mesaj public din partea președintelui nostru. Ce ar trebui să facă românii? Să se panicheze? Să își vadă de viață? E de rău? E de semi-rău? Avem situația sub control?

Adică sigur, sunt convins că declarația reală a lui Iohannis ar fi “Băga-mi-aș, în loc să stau la ski, acum trebuie să stau pe Zoom cu Macron și Biden“. Dar ce are el de transmis românilor și ucrainienilor? “Got your back fam“? “În caz de război dăm și noi un smoke pe mid și intrăm pe short cu flash-uri? Ceva, orice?

Măcar una din clasicele:

  • Ghinion!
  • Am decis să mai dau PSD încă o șansă.
  • Urmăresc cu atenție și îngrijorare

Nope. Nimic.

D-asta zice lumea că Iohannis e ficusul prezidențial și d-asta România este nimeni în vânt și UK, Franța, Germania și SUA sunt influenceri. Că ei au o părere. Se luptă, se bagă (cel puțin declarativ), în orice probleme care le amenință bunăstarea, chiar dacă războiul nu este lângă ei iar efectele sunt indirecte.

Sursă foto: Junimea

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Și totuși, Iohannis ce părere are despre criza dintre Ucraina și Rusia?

  1. Alex

    Știe că noi nu contăm în Europa. Polonezii, ungurii au un punct de vedere în această privință. Originea lui germană nu a contat în discuțiile pe care le-a avut în cadrul comunității europene. Și mai cred că nu are capacitatea de a înțelege ce se întâmplă în lume. Este doar un profesor de fizică…

    Reply
  2. Adi

    Astea sunt de azi de pe twitter.
    Sunt de acord că nu e cel mai prezent președinte. Totuși zic sa nu exageram. La politica externa e bun.

    Klaus Iohannis
    @KlausIohannis
    I have agreed, together with President
    @AndrzejDuda
    , to organize an extraordinary #B9Summit on Friday, in #Warsaw, to coordinate our response to Russia’s illegal actions in Ukraine and show our unity. We stand by #Ukraine!

    Klaus Iohannis@KlausIohannisI had a consistent ? call with Commission President @vonderleyen on the immediate sanctions package to be taken following #Russia’s serious violation of international law resulting in the grave escalation of security situation in the #BlackSea region.

    Klaus Iohannis@KlausIohannisI had a very substantive ?call today with ?? President @AndrzejDuda to discuss the serious security situation in the #BlackSea region following the actions by Russia which gravely violate international law and joint measures to be taken at @NATO and in the #Bucharest9 format

    Klaus Iohannis@KlausIohannisRO?? strongly condemns the recognition by Russia of the Donetsk & Luhansk areas of ?? as independent. This is a blatant violation of international law, which must attract the most severe response of international community. We firmly support ??sovereignty & territorial integrity.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, știu că a tot avut call-uri. Nu la asta mă refer. Ci la un mesaj către poporul lui, din postura de căpitan.

Spune-ți și tu părerea: