Passpoint – Un lucru bun de la Orange

By | March 25, 2014

Orange pune la dispoziție începând de astăzi o rețea Wi-Fi în care autentificarea se face foarte rapid, doar pe baza cartelei SIM. Nu mai este nevoie să tastezi un username și o parolă. Nu știam de Passpoint până acum, dar până acum mi se pare cea mai rapidă metodă de autentificare prin Wi-Fi. Orange spune că este o premieră în România și că: “Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din lume complet integrate cu rețeaua mobilă

Din câte am înțeles, doar abonații Orange beneficiază de conectare și acces nelimitat prin Passpoint. Dar hot spot-urile Orange Wi-Fi sunt disponibile și pentru clienții altor rețele. Durata este limitată însă la 2 ore și conectarea nu se face prin Passpoint, ci prin parola primită prin SMS. Posibil să fi fost așa din totdeauna, n-am verificat.

Telefoane compatibile Passpoint: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy S5.

Utilizatorii ale căror telefoane nu suportă Passpoint, trebuie să selecteze manual EAP-SIM/AKA la prima conectare, urmând ca apoi să fie conectați automat de fiecare dată. Lista completă cu telefoane și indicii depsre câteva locații aici.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: