Poziția corectă la volan – cum se reglează scaunul șoferului

By | May 12, 2016

Am găsit un clip în care pilotul Claudiu David arată în cadrul unui eveniment cum se reglează corect scaunul șoferului. Pe vremea când eram începător m-am uitat și eu la câteva poze pe tema asta, dar în clip tipul explică mult mai bine. Pe lângă faptul că explicațiile sunt coerente, sunt și justificate.

Deși asta ar trebui să fie prima lecție la școala de șoferi, eu nu mai țin minte dacă instructorul meu mi-a explicat ceva. Şi dacă a făcut-o, cu siguranță nu mi-a spus logica din spatele fiecărei recomandări.

două locuri via TraficTube

Poate sfaturile par exagerate, dar eu am văzut cu ochii mei un accident în care mare parte din vină a avut-o un scaun de șofer reglat prost.  Practic, o tipă ieșea cu mașina de pe o străduță în Apusului și trebuia să dea prioritate celor care vin din stânga. Pe prima bandă erau parcate niște mașini care obturau un pic vizibilitatea. Ea, din cauză că avea scaunul mult lăsat pe spate și nu vedea, a ieșit până pe banda a doua cu mașina. A apucat să vadă ceva d-abia după ce ocupase toată strada. Şi l-a văzut chiar pe cel care a intrat în ea.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Poziția corectă la volan – cum se reglează scaunul șoferului

  1. Ciprian

    Cum, scaunul nu se lasa de tot pe spate astfel incat sa vezi doar cu nasul peste volan ? Oglinzile nu raman pliate pentru aerodinamica ? Omu’ asta nu stie nimic…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: