Mi-a crescut prețul poliței CASCO pentru că … motive

By | December 14, 2022

Anul trecut când am cumpărat Spring-ul l-am pus pe numele meu și mi-am asumat paguba. Nemaiavând până acum o mașină pe numele meu, a însemnat clasa de risc B0, deci cost mare la RCA + CASCO. Am ales de la Allianz și am plătit integral. Mașina a fost asigurată la o valoare de 18.550 euro am avut de achitat vreo 1.361 de lei pentru RCA și 3.162 de lei pentru CASCO (639 euro atunci). Le-am plătit într-o singură tranșă și aia a fost.

În fine, am reușit cu succes să nu-i dau daună totală Spring-ului și acum așteptam cu “atenție și îngrijorare” să văd care va fi costul noilor polițe. Am trecut și în clasa de risc mai bună, B1, așa că aveam așteptări.

Și vine oferta de la Allianz.

Prețul nou pentru RCA: 1.583 lei. Ok, hai să zicem că aici mă așteptam la un preț mai mare, deși speram la unul măcar egal. Piața RCA-urilor a devenit foarte capricioasă de când cu falimentul City Insurance de acum doi ani și din cauză că la ASF e mafie. În fine. Nu poți spera la normalitate și predictibilitate de aici.

Surpriza este la CASCO. Mașină evaluată acum la 12.004 euro, cost poliță: 731 euro.

Păi stai un pic, Allianz, că eu nu înțeleg cum vine asta. Tu îmi asiguri mie o sumă mai mică, adică eu primesc mai puțin în caz de daună totală, dar cu toate astea eu plătesc mai mult polița? De ce?!

Explicația brokerului a fost că inflație, că a crescut manopera service-urilor și costul pieselor. Dar totuși … las-o încolo de inflație. Suma asigurată a scăzut cu 34%. Câtă inflație să fie să acopere această diferență de preț? Mi se pare prea mult.

Nu am ce să-i reproșez omului, știu că el nu prea poate influența mai deloc prețul. Am apreciat că mi-a dat totuși niște explicații.

Însă parcă acum încep să înțeleg românii care dau țeapă firmelor de asigurări. Nu mai bine o lăsam eu să-mi dea daună totală BMW-ul ăla și acum aveam 18.000 euro în buzunar după ce am făcut o investiție inițială de 9.500 euro? (cost mașină + cost CASCO și RCA)

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Mi-a crescut prețul poliței CASCO pentru că … motive

  1. Pompiliu-Ion Popescu

    Anul trecut am platit 650 lei pentru RCA-ul Skodei, clasa B8 si ~1100 lei la Casco. Ambele la Asirom. Anul asta am platit 1050 lei la RCA si ~1200 lei la Casco. Tot aceeasi firma.

    Reply
  2. Alex

    Problema cu suma asigurata aparent este o practica specifica Allianz. Eu am facut la Generalli si am asigurata suma toatala de aprox 21000e.

    Reply
  3. vlad

    La allianz,
    August 2022 , suma asigurata 109k lei , RCA (1126 lei B4 cred) + CASCO (3133 lei) = 4390 lei
    August 2021 , suma asigurata 109k lei (ha la fel ca in 2022), CASCO 4003 lei + RCA (978 lei) = 4981 lei

    Abia anul acesta in octombrie am avut prima interventie pe casco, un parbriz. Sa vedem la anul cat ma va costa la noua polita :))

    in 2021 a trebuit sa aliniez RCA cu CASCO ca le aveam decalate, sper ca sumele de mai sus sunt corecte

    Reply
  4. Adi

    Nu are absolut ncio logică. Nu justifica nimic mărirea de pret. Nu curent, nu gaze, nu inflatie. Nicio legatură. Poate doar măririle lor de salariu. Problema cred că este legata de companie. Allianz e genul de firmă care asta face. ,, ăsta e prețul, vrei bine, nu, la revedere,,

    Reply
    1. Giumbix

      Pai ți-ai răspuns singur. Și-au mărit salariile pt că inflație. Nu?

Spune-ți și tu părerea: