Am dat o tură pe la Burgerfest 2022

By | May 22, 2022

Am fost ieri la Burgerfest 2022 pe la ora 17 și m-am bucurat că nu a fost așa aglomerat.

Bine, probabil că organizatorii nu sunt la fel de bucuroși ca mine.

Nu era coadă la bilete, nu era coadă la reîncărcarea cardurilor decât la tonetele de la intrare. Nu era coadă la baruri. Poate și din cauză că la bar au doar Birra Moretti, Silva și Ciuc Radler. WTF? Ce sa întâmplat cu berea craft?! Am fost trist și în semn de protest nu mi-am luat decât două beri.

Mesele la umbră erau însă ocupate aproape în întregime. Dacă mergeți astăzi, nu vă bazați că găsiți mese la umbră decât dacă mergeți mai din timp sau dacă aveți norocul să vă întâlniți cu vreun prieten care este deja la masă.

Și la majoritatea corturilor cu burgeri era liber. Doar la două-trei erau câte cinci-șase persoane în așteptare. Am așteptat în medie cam 10-12 minute pentru un burger. Destul de bine zic eu.

Ce burgeri am mâncat (și ce mi-a plăcut)

N-am poză cu toți burgerii pe care i-am mâncat. Prima dată luat un Triple Truffle de la Burgerati (40 lei), cu maioneză, valeriană, carpacio de trufe, pudră de trufe și salsa de trufe. Apropo, v-am zis că-mi plac trufele? A fost ok burgerul și în ciuda faptului că era “plin de trufe”, gustul lor nu a acoperit restul gusturilor. Chifteaua a fost ok făcută, l-aș recomanda celor care le plac trufele. Bineînțeles, micuț burgerul pentru 40 lei.

Alice a luat de la ei un Crunchy Ranch Burger (38 lei) și o porție de cartofi cu parmezan (16 lei parcă). Burgerul avea ceapă caramelizată, ceapă crocantă și bineînțeles – sos ranch. Am întrebat-o cum i s-a părut și a zis că a fost bun dar nu ceva special. Apoi i-am spus că avea două tipuri de ceapă și a fost uimită. Întrebarea ei a fost “Pe bune, chiar avea ceapă?!”. Pentru un burger două tipuri de ceapă, nu prea s-a simțit ceapa.

Apropo, burgerii de la Burgerati au fost foare mici (ca peste tot de altfel) iar prețurile la Burgerati cel puțin au fost mai mari decât în restaurantul lor. Știu scuza cu “hai să facem burgerii mici ca să puteți încerca mai mulți”, dar nu îi faci și mai mici și le crești și prețul.

Apoi am luat un Spicy Angus (sau ceva de genul) de la Casa Angus (35 lei). Burgerul conținea printre altele o felie subțire de piept de porc și niște brânză topită care aducea un pic a brânză de burduf. Chifteaua era făcută cam well done după gustul meu, dar mi-a plăcut gustul neaoș și faptul că avea sos din plin. Mi-a plăcut în ciuda faptului că nu mă omor cu brânza de burduf și chifteaua era well done. Deși îi zice “Spicy”, a fost total nespicy. Culmea, dintre cei trei de până acum, parcă l-aș recomanda mai degrabă pe acesta. Mi se pare mai cinstit ca raport burger-preț.

Nu în ultimul rând, am luat și un burger de berbecuț de la Arrosticini (30 lei). L-am luat pentru că ne place berbecuțul și pentru că ne place Arrosticini. La burgeri însă mai au de lucrat. Cel puțin acesta avea doar chifteaua și două tipuri de sos (salsa de roșii și maioneză parcă). Fără salată, fără castraveți murați, fără orice urmă de legume. Alice spune că nu prea a simțit nici gustul de berbecuț nici gustul sosurilor din cauza chiflei mari. De fapt eu aș zice că nu chifla era prea mare, ci chifteaua prea mică și prea puține ingrediente. Eu am simțit gustul cărnii de berbecuț la ultima îmbucătură și mi-a părut rău că n-a fost mai multă. Vorba lui Alice, între frigărui sau burgeri de la ei, nu există niciun semn de întrebare. Frigărui all the way!

Încă o chestie amuzantă legată de organizare. Pui niște bani pe card și cam trebuie să ții minte ce sold ai. Pentru că cei de la corturile de mâncare nu îți pot arăta ce sold mai ai după (sau înainte) să faci plata. Așa că dacă nu mai ții bine minte, poți să stai la o coadă (mică din fericire), să ajungi în fața tejghelei și să constați că ai stat degeaba pentru că nu mai ai destui bani pe card. Soldurile cardurilor nu se pot verifica decât la corturile tonetelor unde ai făcut încărcarea. Dar asta presupune să stai la o mini coadă.

În fine, vom mai da și azi o tură mai mult pentru iarbă verde. Și pentru a încerca acest burger.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Am dat o tură pe la Burgerfest 2022

  1. ovidiu

    Puteai afla soldul. Mergeai la standurile de bere si iti spuneau cate beri iti mai pot da pe acel card. Era aproximativ dar macar stiai un minim.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ca workaround, da, puteam să mă duc acolo și să zic “dați-mi 7 beri”, și dacă nu aveam sold suficient pentru 7 beri înseamna că aveam mai puțin de 70 lei pe card. Dar dacă aveam totuși 72 lei și mă alegeam cu 7 beri?! 🙂

  2. ovidiu

    Nuuuuuu !!! Ei prima oara verifica soldul si pe pe urma efectueaza tranzactia. Eu asa faceam.Bine de stiut pentru la anu’ 🙂

    Reply

Spune-ți și tu părerea: