La IKEA au băgat produse de gaming. Le-am văzut, mi-au plăcut, mi-am cumpărat un bungee

By | July 27, 2022

Dacă mai țineți minte, anul trecut prin septembrie vă spuneam că IKEA va vinde produse de gaming, dezvoltate în parteneriat cu ASUS.

Ei bine, zilele trecute mă plimbam prin IKEA în căutarea unor noptiere și am văzut o întreagă zonă amenajată cu un birou de gaming. Arăta mișto, așa că am intrat și le-am studiat mai de aproape produsele.

gaming ikea

Biroul din imagine se numește Fredde. Vine cu suport pentru unitatea centrală și diverse rafturi. Încape îl el un monitor de maxim 32″ sau două de diagonală 24″, poziționate sub unghi.

birou gaming ikea

Polițele acelea mici pot fi montate în interiorul biroului sau în exterior, dacă monitorul este prea mare. În poza de mai sus puteți vedea că cel din stânga este montat pe interior iar cel din dreapta spre exterior. O altă chestie mișto este că acele suporturi laterale verticale sunt gândite să blocheze lumina, pentru ca tu să nu fii distras de ce se întâmplă în jur.

Este decupat pentru a oferi suport pentru brațe, suprafața lui este plastifiată, iar marginile sunt rotunjite pentru a preveni accidentele la locul de … a… joacă.

accesorii gaming ikea

Scaunul acela se numește Utespelare și are 3 ani garanție și seamănă cu un Markus imho. Singura chestie pe care o are în plus sunt roțile care au un mecanism de blocare sensibil la presiune care ține scaunul pe loc când te ridici și se deblochează automat când stai pe el. Eu însă n-aș recomanda un scaun de gaming cu capitonaj de piele/piele ecologică.

scaun gaming ikea

Ce vedeți pe tetiera scaunului este o pernă pentru gât, care s-ar putea să nu fie o idee așa de rea. Poate o să cumpăr și eu una. Bănuiesc că rolul ei este să-ți susțină capul să nu se dea prea pe spate în momentul în care îți iei ding de la un headshot.

mousepad gaming ikea

Am văzut și un mousepad care mi-a plăcut. Din colecția Lanespelare. E de dimenisune 36 x 44 cm și costă 39 lei. Are un model mișto, care mi se pare potrivit pentru orice vârstă. Este disponibil și ca mouse mat, adică de dimensiune 90 x 40 cm, ca să pui și tastatura și mouse-ul pe el.

mousepad gaming ikea lanespelareIată și un ring light cu suport de smartphone, pentru streamerii din noi. Sincer, la 200 de lei mi se pare foarte scump. Poți lua un astfel de suport chinezesc la prețuri începând de la 50 de lei.

ring led light ikeaRevenind la camera de gaming, în partea din stânga a biroului puteți vedea trei panouri perforate pentru accesorii. Mi se par mișto, mai ales cu acel pattern stil ROG pe ele, însă prea scumpe.

Mai era o zonă un pic mai încolo cu alte setup-uri de gaming și cu mult mai multe accesorii. De exemplu în această fotografie puteți vedea mousepad-ul de mai sus dar în varianta fără pattern, un bungee pentru mouse și un pahar cu capac și pai. Doar mie mi se pare foarte neinspirată poziționarea acelui cup holder, chiar în dreapta mouse-ului?

Mi-am cumpărat și eu un bungee pentru că avea un preț bun. Este 50 de lei la IKEA și pornește de la 70 de lei în alte părți. Scopul acestui dispozitiv este să țină firul mouse-ului în suspensie, astfel încât mouse-ul să nu se ducă stânga-dreapta când îl lași din mână. Dacă firul ar sta în tensiune sau agățat de ceva, posibil ca mouse-ul să se deplaseze când iei mâna pe el. În realitate eu sper ca astfel să nu mai găsesc tot felul de obiecte puse de Alice din greșeală pe firul mouse-ului meu.

mouse bungee ikeaAltfel, în cealaltă zonă mai aveau și alte modele de scaune de gaming și alte birouri sau blaturi + cadre reglabile pe înălțime. Plus rafturi, suport pentru unitatea centrală, dulapuri cu roți șamd. O mulțime de accesorii, unele chiar caraghioase. De exemplu am văzut această pernă/pătură/parka. Mi se pare că este genul de accesoriu gândit clar pentru gamerii care n-au căldură de la CMTEB 🙂

În fine, mă bucur că IKEA a intrat pe această zonă și a intrat destul de serios, cu o linie de produse foarte mare, nu doar a încercat să facă speculă pe un trend. Sper să fie un pariu câștigat și să extindă gama de produse pe viitor.

Până atunci, cred că pot spune GG Ikea!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: