A trecut Black Friday? Nu-i nimic. Iată un TV din 2023 cu MiniLED și tehnologii de top la un preț excelent

By | December 7, 2023

V-am mai povestit și în trecut despre acest televizor, dar în trecut a fost la ofertă o diagonală mai mică. Acum este la ofertă diagonala de 55″ și TV-ul este excelent pentru acest preț. TCL este un brand renumit, poziționat alături de Hisense după branduri precum Samsung, LG și Sony. Așa cum îmi place mie să spun, este un Huawei (sau ce era Huawei odată) al televizoarelor.

Cel mai probabil sunt în etapa în care vor să câștige cotă de piață, pentru că TV-urile lor au tehnologie de top și preț imbatabil. Modelul despre care vorbesc are un panou din 2023, cu MiniLED.

Ce este miniLED?

Este ultima versiune a tehnologiei LED. Inițial panourile LCD erau iluminate din spate de o ramă luminoasă, apoi s-a trecut la niște linii paralele luminoase și în cele din urme la multe LED-uri albe. Apoi la LED-uri grupate care se pot aprinde și stinge pe zone. Aceste zone erau inițial de ordinul zecilor sau sutelor într-un display. Însă odată cu mini LED, care micșorează foarte mult dimensiunea LED-urilor, aceste zone de iluminare au devenit mult mai multe. Acest procedeu de întunecare și iluminare a zonelor, denumit local dimming, îmbunătățește luminozitatea, contrastul și ajută la obținerea unor tonuri de negru și mai profunde.

Practic este cea mai bună variantă a tehnologiei LED și oferă imagine foarte apropiată de calitatea unui OLED. Dacă nu vreți să dați banii pe OLED, miniLED este maximul de calitate care poate fi atins fără a trece la OLED.

De ce această recomandare de televizor?

Pentru că acest televizor oferă tehnologia MiniLED și alte câteva tehnologii de top la jumătate din prețul TV-uri brandurilor de clasă A. Practic dacă vreți să dați banii doar pe tehnologia brută și nu și pe brand, modelul acesta este cel mai bun TV ca raport calitate-preț.

Este model din 2023, MiniLED QLED, cu următoarele caracteristici:

  • Luminozitate maximă 1.300 niți
  • HDR 10 / HDR 10+ / HLG / Dolby Vision IQ
  • Dolby Atmos
  • 144 Hz VRR
  • HDMI 2.1
  • Google TV

În trecut era la ofertă doar diagonala de 50″, la un preț în jurul sumei de 2.700 lei. Acesta a fost prețul înainte de Black Friday și așa a rămas și de Black Friday, până când s-a epuizat pentru o perioadă scurtă stocul.

Acum însă toate diagonalele au prețuri reduse. Cel de 50″ este listat la 2.999 lei, însă prin aplicarea voucherului de -15% cadou de ziua eMAG, prețul devine 2.550 lei. Diagonala de 55″ este redusă de la 3.245 lei la aproximativ 2.758 lei și tot așa. Ba chiar mai mult, mai puteți economisi încă 150 de lei dacă dați la schimb un TV vechi care nu mai merge prin programul RABLA eMAG.

Nu am testat televizorul, însă toate review-urile, atât pe eMAG, cât și pe site-urile externe spun că este foarte bun. Din punct de vedere al calității video este excelent, este super ok și pentru gaming și vine cu Google TV și 5 ani garanție.

Iar dacă bugetul este pe strâmtorat pe final de an, vă puteți uita la varianta cu QLED în loc de MiniLED, care este the next best thing.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “A trecut Black Friday? Nu-i nimic. Iată un TV din 2023 cu MiniLED și tehnologii de top la un preț excelent

  1. Dan Partebuna

    Ca si minus pentru acest TV il reprezinta faptul ca este din clasa G cu un consum de 71kWh/1000h. In rest facand un raport calitate-pret este o alegere excelenta

    Reply
    1. Andrei I

      Aveam impresia ca toate sunt din clasa G, mai ales dupa ce au intrat in vigoare noile norme UE

    2. Revo Post author

      Yup, toate au devenit clasă G după ce UE a schimbat modalitatea de calcul a acestei clase în cursul anului 2023. Probabil că primele TV-uri de clasă A/A+ șamd vor apărea anul 2024. Și probabil vor fi și mai scumpe.

  2. Alin Manea

    Nu stiu ce sa zic de acest model. Am avut un model mai vechi care s-a stricat dupa ce a iesit din garantie. Sunt bune la pret, dar cam atat.

    Reply
  3. Alex Dumitru

    Am luat eu modelul asta acum vreo luna la 2800 lei varianta de 55. Se vede excelent, dar se misca destul de prost pentru un TV din 2023, iar telecomanda e extrem de proasta.

    Reply
    1. Revo Post author

      De telecomandă am auzit că nu este așa bună ca la Samsung sau LG. La faptul că se mișcă prost la ce te referi? Prin meniu? Sau pentru gaming sau când îl conectezi la un PS5?

  4. nu George buhnici

    Un kkt de tv: OLED Realizes 100% Accurate Colors
    In contrast to Mini LED which has limitations of a non self-emissive display, OLED displays 100% perfect color accuracy, delivering nature’s exact colors as well as the precise colors that the creators intended.Oct 23, 2023

    Reply
    1. Revo Post author

      Doar pentru că nu are aceeași calitate cu OLED-ul nu înseamnă că este un “kkt”. Este fix ce am zis și eu în articol:
      “Practic este cea mai bună variantă a tehnologiei LED și oferă imagine foarte apropiată de calitatea unui OLED. Dacă nu vreți să dați banii pe OLED, miniLED este maximul de calitate care poate fi atins fără a trece la OLED.”.
      Sigur, toți ne dorim OLED-uri, dar nu toți avem 5000 de lei de scos acum din buzunar.

  5. Marton ivan

    La mișcarea rapidă în filme sacadează imaginea și are bloming la subtitrări ,un LG nanocel miniled e cu mult mai bun

    Reply

Spune-ți și tu părerea: