Hyundai Tucson Facelift 2024 – video în premieră cu interiorul și exteriorul (și schimbătorul din spatele volanului)

By | December 8, 2023

În articolul trecut vă spuneam despre noutățile cu care vine Hyundai Tucson Facelift 2024. Mașina a fost lansată în Coreea pe 4 decembrie și am dat cumva peste un video care prezintă mai în detaliu atât exteriorul cât și interiorul. Este un video filmat fără sunet de un vlogger coreean, iar apoi este narat în engleză cu ajutorul unui program de text to speech.

În primul rând, la exterior se vede mai bine schimbarea. Din câte îmi dau seama, cea mai evidentă este noua grilă și forma noilor LED-uri.

Așa arăta cea veche:

hyundai tucson 2021

Și așa arată cea nouă:

La cea veche LED-urile aveau formă mai triunghiulară, iar la cea nouă LED-urile sunt cumva ovaloide. Pe lângă asta, grila celei vechi avea un pattern în același stil, triunghiular, cu forme mai rotunjite, pe când cea nouă are o grilă cu găuri mai pronunțate și cu un pattern mai colțuros. În rest, este schimbat și spațiul acela de sub număr. Ca să fiu sincer, nu îmi place noua grilă. O prefer oricând pe cea veche, care mi se pare mai rafinată. În versiunea de facelift pare ceva schimbat doar de dragul schimbării.

Altfel, în partea din spate nu mi se pare nimic schimbat la mașină. Rămâne aceeași problemă a semnalizatoarelor foarte mici și montate mult prea jos pe spoiler. Păcat.

În interior schimbările sunt evidente și unele chiar… interesante.

Îmi place noua consolă centrală care pare acum că plutește:

Iar pentru a avea acea consolă “floating”, schimbătorul de viteze a fost mutat în spatele volanului:

Cred că totuși este o idee bună. În configurația veche lua un pic de timp până te obișnuiai să pui degetele exact pe butoanele de D/R sau P/N și uneori riscai să arunci privirea în acea direcție, luând ochii de la drum. Noua variantă mi se pare ceva mai intuitivă.

În rest, marea schimbare este acel display orizontal care acum unește instrumentarul de bord și display-ul de infotainment + prezența butoanelor fizice. Așa arată interiorul nou:

Și așa arăta cel vechi:

Singurul lucru care îmi plăcea în versiunea veche este sigla Hyundai de pe volan. Altfel noul interior pare că vine cu niște idei bune.

În concluzie, dacă ar fi să sumarizez, mie mi-ar plăcea un Tucson cu exteriorul celui vechi și cu interiorul celui nou.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Hyundai Tucson Facelift 2024 – video în premieră cu interiorul și exteriorul (și schimbătorul din spatele volanului)

Spune-ți și tu părerea: