Renault are o abordare interesantă pentru transportul last-mile

By | September 27, 2018

Renault a lansa EZ-PRO, un concept foarte interesant care oferă câteva idei pentru viitorul livrărilor din orașe. Sau chiar viitorul food truck-urilor sau magazinelor mobile. E un fel de platformă pe roți, peste care se pune un “container” cu încărcătură.

Evident, “mașina” este autonomă, așa că știe să-și găsească singură drumul prin oraș. Însă la bord poate sta și un șofer/călător, într-un fel de birou.

Conceptul nu va fi produs niciodată, însă este un punct de plecare pentru discuțiile despre viitorul transportului. Este deja a treia sau a patra abordare pe care o văd, în care locul șoferului este înlocuit cu un centru de comandă.

Varianta Renault este pentru oraș. Însă sunt curios cum va fi afectată industria hotelieră, când “șoferii” nu vor mai trebui să facă pauze peste noapte, ci vor putea dormi în mașina care își continuă destinația. Practic, felul în care vedem acum o călătorie cu mașina va fi redefinit. Tragi un pui de somn la intrarea în Budapesta și te trezești în Frankfurt 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Renault are o abordare interesantă pentru transportul last-mile

  1. Dan

    Interesantă ultima frază – subliniază importanța inovațiilor perturbatoare. De exemplu, mașina de făcut pâine, dacă va deveni și mai robotizată – adică vei introduce doar componentele, fără a le mai măsura(făină, apă, drojdie, altele precum ouă) și va produce pâine, cozonac, etc. va intra în competiție practic cu brutăriile, oferind un avantaj important în plus – pâine exact pe gustul tău…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: