Resigilate: ce produse să cumperi și ce nu

By | May 7, 2015

Fie că le spun resigilate, refurbished, reambalate sau desigilate, fiecare magazin online care se respectă are acum o astfel de secțiune pe site.  Eu am cumpărat până acum un Soundblaster și un TV tuner care încă funcționează și n-am niciun regret că nu le-aș fi cumpărat noi, ba chiar mă felicit.

Produse resigilate – merită să le cumperi?

În funcție de scopul pe care-l oferi gadgetului sau de categoria din care face parte, uneori este o idee bună să cumperi produse resigilate, alteori nu. Iată câteva idei.

Stabilește destinația produsului. Eu am cumpărat acele componente pentru că le-am pus unui sistem mult prea bătrân. Nu ar fi fost justificată investiția într-o componentă nouă. În cazul sistemelor vechi, cu componente învechite chiar este o afacere bună. Unde mai găsești DDR2 acum?

memorii resigilate

Alt scenariu de utilizare ar fi un showroom. Vrei un monitor sau un televizor pe care să proiectezi diverse chestii. Nu ar trebui să te deranjeze că are un pixel mort sau o zgârietură minusculă atât timp cât prețul este ok. Oricum se va plimba multă lume pe lângă el și va căpăta urme cu timpul.

Verifică prețul. O reducere procentuală mare nu are efect mare asupra prețurilor mici. Uneori cei 10-20 lei în plus merită pentru un produs nou. Mai sunt și situații în care un produs nou devine printr-o ofertă foarte bună, mai ieftin decât unul resigilat.

resigilate - carduri memorie

Categorii de produse și detalii ascunse. Sunt unele categorii de produse pe care le-aș recomanda, cum ar fi: componente pentru PC, periferice, accesorii pentru smartphone, genți sau alte asemenea, cabluri sau adaptoare.

telefoane resigilate

Nu recomand însă gadgeturile cu display. De exemplu în cazul telefoanelor, unele magazine menționează doar că au zgârieturi fine pe ramă dar uită să menționeze că telefonul a fost expus în showroom și ținut în priză timp de șase luni. Pot apărea tot felul de probleme ascunse în cazul unei exploatări îndelungate: remanența ecranului, pete care apar pe display doar la temperatură, baterie uzată etc.

nikon_spart

Același sfat se aplică în cazul notebook-urilor, monitoarelor, televizoarelor, surselor, de alimentare, consolelor sau chiar în cazul DSLR-urilor și obiectivelor. La cele din urmă este vorba și despre puțină mecanică la mijloc. Dacă nu sunt exploatate corect pot apărea pete sau urme de praf pe senzor.

Până acum eu nu am cumpărat resigilate decât de la eMAG, pentru că mă atrage extra garanția de retur și descrierea detaliată a condiției în care se află. Dar mai sunt câteva magazine care au secțiuni similare de care poate nu știați. Iată o listă:

Pentru eMAG ar fi util să țineți minte că în fiecare 23 ale lunii scad prețurile la resigilate. Dacă ați cumpărat de altundeva produse, anunțați-mă și pe mine cum a decurs treaba.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Resigilate: ce produse să cumperi și ce nu

  1. 0minime0

    Cu display: televizor si telefon. Mai mult de 10% din pret la ambele. No problem so far :D.
    Altadata, o memorie RAM. La fel, nicio problema.

    Reply
  2. benea

    Am luat un monitor de la resigilate PCG – merge perfect de 4 ani si nu am ce sa-i reprosez.

    Ca o remarca privind componentele PC: grija mare la placi video si surse, vizual ar putea fi fara cusur, dar sa prezinte coil whine in idle/load. Cel mai bine intrebati magazinul motivul resigilarii, iar daca a fost un retur, de ce nu a fost acceptat de clientul initial.

    Reply
    1. Vlad

      A cedat dupa 1an juma. Dus la depanero. Dupa 2 saptamani mi-au returnat banii integral.

      De tinut minte ca la samsung la service nu m-au primit. Cumva la ei in sistem aparea fostul proprietar si nu le placea asta.

  3. Laptop

    Am luat si eu un espressor de cafea de la resigilate. Mi se parea o oferta de pret mult prea tentanta ca sa o refuz.

    Aspectul produsului nu a lasat de dorit, arata foarte si bine si merge perfect chiar si in ziua de azi, dupa aproape 2 ani de la achizitie.

    Recomand produsele resigilate pe motiv ca poti gasi un produs super la un pret accesibil !

    Reply
    1. Revo Post author

      Am citit, dar nu mi se pare greșit cum au procedat. Dacă fizic nu ai cum să înlocuiești acel produs, n-ai ce să faci. Iar în legislație e specificat că în cazul unei astfel de dispute, magazinul este cel care decide dacă îți repară produsul, ți-l înlocuiește cu unul similar sau îți returnează banii.

  4. Liviu Tugui

    Si totusi, se poate!
    Mi-au schimbat cu ceva similar, ba chiar un pic peste ca specificatii.
    La acelasi pret, bineinteles.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: