Review: Brățara FITsYOU Xqisit de la Telekom

By | February 19, 2016

În stilul ingineresc și leneș, pentru a-mi dubla numărul de pași pe care îi fac zilnic, mi-am pus două brățări la mână. Prima este brățara mea, cea de-a doua este FITsYOU Xqisit, o brățară fitness produsă pentru Telekom. Timp de două luni le-am comparat pentru a vedea cum înregistrează fiecare și am să vă prezint mai jos datele.

bratara-fitsyou-telekom-14Specificațiile brățării FITsYOU ar fi următoarele:

  • Bluetooth v4.0, compatibilă iOS și Android
  • Baterie de 35 mAh
  • Autonomie de 10 zile
  • Protecție la stropire cu apă
  • Monitorizare pași + somn
  • Alertă pentru apel sau SMS primit

Ambalaj & Accesorii

Brățara vine într-o cutie măricică, comparabilă cu cea pentru telefoane iar în interior găsim patru lucruri: brățara de cauciuc, beacon-ul, un cablu microUSB pentru încărcare și manualul de utilizare. Manual care este tradus în limba română, dar ochiul meu de vultur a sesizat și o mică eroare 🙂

Design & Construcție

În primul rând, brățara este mai lungă decât la Xiaomi și cauciucul din care este făcută este mult mai moale și plăcut la atingere. Spre deosebire de Mi Band, aceasta se încheie prin doi pini, însă parcă nu este închisă atât de ferm. Poate și din cauza cauciucului mai moale, s-a întâmplat să mi se desprindă de la mână de vreo două ori în somn.

Beacon-ul este mai bombat decât la brățara mea, și parcă mai scurt. Are doar două LED-uri: unul roșu și unul verde. Surpriza am avut-o atunci când am citit pe spate. Este produsă în Germania de către firma Xqisit. M-aș fi așteptat la China 🙂

Marele avantaj al beacon-ului față de Xiaomi este că se încarcă printr-un cablu microUSB standard, deci n-ar fi o problemă dacă i-ai pierde încărcătorul. Însă acea mufă microUSB îl face și o idee mai măricel.

Interfață & Funcții

Brățara nu știe să facă mare lucru. În afară de înregistrarea pașilor și a somnului, mai știe să vibreze doar atunci când primești apeluri sau SMS-uri. Nu poți seta însă notificări pentru alte aplicații ale telefonului. Şi un lucru pe care nu l-am înțeles: nu are nici alarmă prin vibrație pentru a te trezi dimineața.

Îmi place că spre deosebire de a mea afișează datele mai bine în timp real. Însă în privința monitorizării activităților, brățara este foooarte generoasă. Iată o comparație între ce a înregistrat FITsYOU și ce a înregistrat a mea, în două zile diferite:

Şi cam așa a fost în tot restul timpului. Nu știu cum face să ajungă la atât de mulți pași, însă în privința somnului, a înregistrat și timp de 15 minute cât timp am lăsat-o jos de la mână ca să fac un duș. Din păcate nu poți trimite aceste date către Google Fit, însă le poți distribui prietenilor. Măcar te poți lăuda cu un maraton pe zi 🙂

Autonomia este mai bună decât în specificații, la mâna mea a rezistat cam 14 zile, și când a murit nu am știut nimic, aplicația îmi arăta ultima valoare înregistrată a bateriei. Durează cam 2 ore să se încarce.

Concluzii & Preț

Salut inițiativa de a produce această brățară sub brandul Telekom. Pe viitor mi-ar plăcea să văd întreg un ecosistem de dispozitive Bluetooth sub brand propriu, nu numai telefoane. Cu toate astea, FITsYOU Xqisit este mai mult o jucărie. O văd ca pe un cadou interesant la un abonament nou (așa cum s-a și întâmplat în trecut). Dacă vreți să o cumpărați separat o găsiți în magazinul online, costă 70 de lei.

Altfel, poate fi un cadou amuzant pentru un copil sau pentru un prieten care d-abia s-a apucat să alerge. Măcar pașii în plus arătați de aplicație îi va motiva. Însă pentru o înregistrare mai precisă, cred că merită cei 30 de lei în plus pentru un Xiaomi Mi Band.

Dacă ești interesat de asemenea dispozitive, eu am mai testat câteva. Poți găsi mai jos articolele:

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Review: Brățara FITsYOU Xqisit de la Telekom

  1. Leo

    Cea Xiaomi avea pareri cum că se blochează… Parcă mi-aș lua-o pe asta… sau una ieftină care să nu se bloheze. Știu, am pretenții :))

    Reply
    1. Revo Post author

      Dacă prin a se bloca te referi la faptul că avea toane și că nu se conecta mereu telefonul la ea, nu era vina ei. Mie îmi făcea așa cu Note 3, pentru că update-ul la Lollipop 5.0 a fost făcut cu picioarele și au stricat partea asta de Bluetooth. Acum cu Galaxy S6 se conectează instant.

  2. Ciprian

    Am bratara Xiaomi din Noiembrie si nu s-a blocat niciodata. Am incarcat-o de 2 ori :)), prima data mi-a dat panica, evident nu mai gasea incarcatorul.
    Raport calitate pret imbatabil:
    + autonomie ENORMA :))
    + alarma cu virbatie
    + notificari pentru orice aplicatie din telefon
    + pret…
    toate astea pe langa monitorizarea precisa a pasilor si a somnului.

    SIngurul dezavantaj este faptul ca nu monitorizeaza somnul peste zi.

    Reply
  3. alex

    salut, cum se numeste aplicatia pe care trebuie s-o descarc pt aceasta bratara? multumesc

    Reply

Spune-ți și tu părerea: