Review cu LG G5 prin Barcelona

By | April 18, 2016

Am amânat să public review-ul lui LG G5 pentru a presăra prin articol și poze din Barcelona.  Astfel, poate ne convingem împreună dacă și camera cu unghi larg este bună la casa omului, pe lângă cea normală.

lg-g5-featured

Primele păreri le știți, LG G5 este fără îndoială cel mai interesant smartphone al momentului. Designul său unic, cu acel mecanism de schimbare a bateriei, și cele două camere sunt dovezi ale inovației. Timp de trei generații, LG și-a consolidat poziția cu seria G, iar schimbarea completă a design-ului mi se pare un risc pe care și l-au asumat. Chiar dacă este loc pentru mai bine, eu cred că această schimbare este benefică.

Plusuri:

  • Camera wide este foarte utilă;
  • Slot micro SD, baterie detașabilă;
  • Preț foarte bun;
  • Nu are bloatware;

Minusuri:

  • Interfața camerei putea fi mai bună;
  • Lipsa meniului (app drawer);
  • Display care suferă în lumina soarelui;
  • Îmbinarea bateriei cu carcasa;

 

Ambalare & Accesorii

Eu am primit un „demo unit” așa că nu vă pot prezenta cutia originală. Însă primul lucru pe care trebuie să îl știți este că LG G5 nu are căști incluse în pachet. În afară de asta, în cutie avem componentele telefonului, pin-ul pentru SIM, manuale de utilizare, cablu de date USB 3.0 și încărcător.

Adaptorul rapid (Qualcomm Quick Charge 3.0) are 5/9 V și 1.8 Ah și încarcă bateria telefonului în 1:20 de minute. Vă reamintesc că are mufă USB Type-C reversibilă, un lucru pe care îl vei aprecia în întuneric.

Design & Construcție

Aici este o chestiune de gusturi, dar aspectul lui LG G5 îmi place mai mult decât ultimele două iterații. Seamănă foarte mult cu Nexus 6P, alt telefon pe care l-am testat și mi-a plăcut. Partea din față este simplă, fără butoane fizice, cu display-ul curbat subtil în partea de sus.

lg g5 always on

Îmi place foarte mult cum arată din spate pentru că este complet simetric. Cele două camere sunt poziționate de-o parte și de alta a LED-ul lui pentru flash, iar sub acestea avem butonul de power, care are și rol de cititor de amprente.

lg g5 camere

Şi aluminiul de pe spate este un pic curbat în jurul camerelor, așa că pus pe masă, telefonul nu va sta direct pe sticla de la modulul camerelor, ci pe partea metalică.

Pe muchia de sus a telefonului avem emițătorul infraroșu și jack-ul audio, iar pe laterale avem tăvița pentru microSIM și card de memorie. Tot pe margine este și butonul care eliberează bucata de plastic de sub display, ce se desprinde cu tot cu baterie. Mai departe poți separa și bateria de acest capac.

Prima dată când vei vrea să faci acest lucru va fi mai greu. Trebuie să tragi cu putere de baterie iar mie îmi era frică să nu se rupă. În timp, mecanismul capătă un pic de toleranță și nu va mai fi atât de rigid.

Totuși, nu îmi place îmbinarea dintre partea superioară a telefonului și acel capac de plastic al bateriei. Într-o anumită poziție se vede un gol între capac și telefon. Nu este deranjant, dar o dată ce îl observi îl vei căuta mereu, mai ales dacă ai OCD. Aici cred că puteau fi făcute mai multe eforturi.

spatiu-g5

Așadar poți înlocui fie bateria, fie partea inferioară a telefonului cu totul. În locul ei poți pune diverse accesorii pe care le propune LG. Unul dintre ele este un convertor digital-analog (DAC) de la Bang & Olufsen, care îți oferă o calitate audio superioară și încă un jack audio. Cealaltă propunere este un grip cu butoane fizice (zoom, declanșare) pentru camera foto și cu o baterie mai mare care îți oferă o autonomie extinsă. Nu le-am primit și pe ele la test, însă oricum mi se pare că prețul le cam limitează un posibil succes.

Interfață

Interfața lui LG G5 este minimalistă și nu pot să nu aplaud lipsa aplicațiilor inutile. Până și în galerie, pentru editarea pozelor se folosește Google Photos. Ce altceva mi-a plăcut? LG Knock to Unlock are acum o extensie, Lock Code. Poți alege ordinea în care apeși anumite zone pe ecran pentru a debloca telefonul. Încă o chestie mișto: poți pune 6 (șase!) aplicații în zona de jos a homescreen-ului (acolo unde se pun de regulă scurtături pentru telefon, contacte, SMS, șamd.).

Şi LG Health mi-a plăcut, pentru că îți permite să sincronizezi datele cu Google Fit, nu este un sistem închis ca S Health. Ştie chiar să facă diferența între mers, alergat și urcat pe scări. Am apreciat și faptul că telefonul are port infraroșu și radio FM. Cel puțin radioul începe să devină istorie printre flagship-uri.

Ce nu mi-a plăcut? În primul rând faptul că nu ai app drawer, toate aplicațiile se instalează direct pe ecran. În rest, chestii minore. Cum ar fi faptul că nu arată în cât timp se finalizează încărcarea atunci când îl conectezi la priză.

Display & Cameră foto

Display-ul este LCD și chestia asta se vede cel mai mult în lumina soarelui. Nu se compară cu ecranele Super AMOLED de la Samsung, dar pe de altă parte cele din urmă folosesc și mici trucuri pentru a da rezultate în lumină puternică.

lg-g5-soare

LG G5 este primul telefon care a anunțat display Always On. Mi se pare că cel de la LG îți distrage mult mai puțin atenția decât la S7 Edge. Încă un avantaj este că afișează și ce tip de notificări primești (Instagram, Messenger, Facebook etc). Însă spre deosebire de cel de la S7 Edge, nu poate afișa altceva (imagini, calendar, alt fel de ceas).

always-on-g5

Ca performanțe, camera principală (16 MP) a lui LG G5 mi se pare foarte apropiată de cea a lui Galaxy S7. Culorile sunt parcă un pic mai fade și sunt momente foarte rare în care focalizarea se face o idee mai greu. Camera wide are mai puțini megapixeli, nu are stabilizare optică și nu este de aceeași calitate.

Între cele două camere se poate comuta fie prin modificarea zoom-ului (face telefonul trecerea automată) fie prin apăsarea unui buton. Mi se pare interesant că poți schimba între ele și în timp ce filmezi. Camera de 16 MP cu f/1.8 parcă nu se comportă prea bine în lumină slabă. Apropo, iată un test video prin Barcelona:

Pentru o comparație între camera foto normală și cea cu unghi larg citiți acest articol, în cele ce urmează vom vorbi mai mult despre interfață. Poți face multe giumbușlucuri în timp ce folosești camera dar mie mi-a lipsit destul de mult un singur lucru: posibilitatea de a regla rapid expunerea atunci când focalizezi. Acest lucru nu este posibil decât în modul Manual.

În rest, ai o mulțime de filtre și moduri. Am apreciat că într-adevăr chiar poți folosi cele trei camere în același timp.

Mi-a plăcut să-l tin mai tot timpul pe manual pentru a vedea punctele care sunt folosite pentru focalizare:

interfata-lg-g5-45

Hardware & Performanță

Iată specificațiile lui LG G5 (H850):

  • Display IPS LCD de 5.3″ și 555 ppi, Gorilla Glass 4
  • SoC Qualcomm Snapdragon 820 cu dual-core 2.15 GHz + dual-core 1.6 GHz și Adreno 530, 4 GB RAM
  • Memorie internă de 32 GB și posibilitate de a adăuga card microSD
  • Cameră de 16 MP f/1.8 + cameră wide de 8 MP f/2.4 + cameră frontală 8 MP f/2.0
  • Filmare video 2160p la 30 fps sau 1080 p la 60 fps (inclusiv cu cea frontală)
  • Cititor de amprente, radio FM, emițător infraroșu, USB Type C, QuickCharge 3.0
  • Baterie Li-Ion de 2800 mAh.

Dacă nu vreți să cumpărati telefonul pe canal oficial, aveți grijă pentru că sunt și variante cu specificații mai slabe.

Cred că cititorul de amprente al lui Nexus 6P este mai bine optimizat decât cel al lui G5. I-am adăugat doar amprenta de la mâna stângă și cea de la mâna dreaptă și uneori nu debloca din prima. Totuși, n-a fost nevoie niciodată să introduc pattern-ul. L-am blocat din nou și de regulă din a doua încercare a recunoscut amprenta.

Bateria rezistă o zi. Nu cred că autonomia va scădea sub o zi chiar și după ce vor trece câteva luni de utilizare a telefonului. Plus că aici mai are un avantaj: poți cumpăra încă o baterie pentru a o schimba. Iată trei-patru cicluri de utilizare obținute de mine. În majoritatea timpului telefonul a rezistat până a doua zi, dar constat că nu prea l-am folosit. N-aș băga mâna în foc că rezistă mai mult de o zi.

Iată datele din CPU-Z și rezultatele din Antutu și 3D Mark. Toate telefoanele le trec prin aceste teste, însă ar fi de remarcat faptul că LG G5 nu s-a încălzit așa cum o fac altele.

Concluzie

Am fost entuziasmat atunci când LG G5 s-a lansat, acum sunt la fel de entuziasmat după ce l-am testat. În primul rând îi felicit de coreeni pentru curajul la capitolul design. Apoi, d-abia aștept să avem camere wide pe toate smartphone-urile de top. Serios, chiar e minuntat să cuprinzi totul în cadru.

Nu l-aș alege în locul lui S7 Edge, însă trebuie să luăm în calcul că există și o diferență de preț. Telefonul va fi disponibil în România în jurul prețului de 2.500 lei, și în acest caz, dacă bugetul nu mi-ar permite un S7 Edge (3.600 lei), nu există vreun dubiu că l-aș alege pe acesta. Cu alte cuvinte, LG G5 este un telefon foarte bun pe care vi-l recomand. Nu este cel mai bun, dar bifează 90% dintre lucrurile care contează.

Am uitat ceva? Ah, da … iată niște poze cu camera wide, doar din Barcelona:

Acest review face parte din campania Orange Smartphone Tester. Dacă ți-a plăcut articolul sau pozele, un like sau un share mă va ajuta. Dacă nu ți-a plăcut, spune-mi de ce. Sau dacă mai ai întrebări despre telefon, le aștept în comentarii, încă îl mai am.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Review cu LG G5 prin Barcelona

  1. Ciprian

    Am intrat aici pentru poza de prezentare a articolului, dar nu o gaesesc 🙁 Am ratat ceva ?

    Reply
    1. Ciprian

      Arata prea tare :X, serios, un share pe Facebook, sau ii faci un upload si aici, chiar arata intr-un mare fel lumina difuzata in vitralii 🙂

Spune-ți și tu părerea: