RIP LG Mobile – you will be missed

By | April 6, 2021

Au apărut zvonuri de săptămâna trecută, iar ieri LG a anunțat oficial că închide divizia de telefoane mobile. Erau pe pierdere de mult timp, iar ultimele telefoane LG Velvet și LG Wing nu au făcut minuni. Cum era de așteptat de altfel. Mi s-a părut o strategie ciudată, să speri că niște telefoane ciudate se vor prinde și îți vor aduce vânzări de volum.

Mie unul îmi pare rău că se retrag din această zonă. LG Mobile au fost întotdeauna o prezență exotică și au venit cu multe inovații. Îmi vin în minte rapid trei-patru chestii.

De exemplu LG G2 a fost primul telefon cu buton pe spate (de care știu eu) și cu knock to unlock. Ulterior toți ceilalți producători au “furat” această funcție. LG nu a știut să bată apa în piuă cu ea. Pe lângă knock to unlock, G2-ul a fost un telefon excelent, și toți cunoscuții cărora l-am recomandat au fost mulțumiți de alegerea făcută.

LG Flex a fost o ciudățenie cu ecran flexibil și carcasă cu auto-healing, pe care l-am zgâriat tandru cu cuțitul și a rezistat. La momentul respectiv pierdea la capitolul display și greutate, câștiga la capitolul autenticitate.

LG G5 a fost primul telefon cu cameră wide pe care l-am testat. Mi-a făcut plăcere să fac poze prin Barcelona cu el. Camera wide mi s-a părut senzațională și am știut încă de atunci că va deveni mainstream. Ideea de modularitate, deși nu a prins, mi s-a părut mindblowing atunci.

Bine, LG nu a avut numai reușite. Per total mi s-a părut că au greșit din cauză că nu au reușit să fie consistenți. E nasol să ai un G2 care să le deschidă apetitul clienților și să întoarcă multe priviri și apoi să failezi monumental cu G3-ul și cu bootloop-ul lui. De altfel erau binecunoscute problemele lor cu bootloop-ul de pe mai multe modele.

Pe lângă asta, parcă nu au reușit să se agațe de lucrurile care îi puteau face remarcabili. Knock to unlock și camera wide ar fi putut să rămână trademark-ul lor. În schimb ei schimbau radical direcția de la o generație de telefoane la alta.

În fine, LG a îndrăznit să fie diferit într-o lume cu smartphone-uri din ce în ce mai asemănătoare. Mie îmi pare rău de ei. Vorba aceea: au failuit dar au și făcut ceva.

RIP LG Mobile. You will be missed!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: