Faza cu roboții umanoizi de la Amazon care vor înlocui angajații din depozite este tare

By | October 22, 2023

Amazon aparent testează roboți umanoizi pentru a înlocui, pardon, pentru a “elibera” lucrători din depozitele din Statele Unite. Așa că au invitat mai multe publicații la un media briefing ca să vadă roboții umanoizi Digit cum cară lăzile cu marfă. Au mâini, picioare, se mișcă, apucă lăzile ca un om și cel mai important: nu se plâng că trebuie să meargă la baie.

Știrea originală este pe BBC. Roboții, denumiți Digit, sunt produși de o companie denumită Agility Robotic, și puteți vedea mai jos un video cu ce știu roboții să facă:

După cum spuneam în primul paragraf, Amazon declară că în niciun caz nu își dorește ca acești roboți să înlocuiască oamenii, ci doar să îi “elibereze” de sarcinile repetitive. Roboții chiar vor crea 700 de categorii de job-uri noi, care nu existau până acum. Pe cuvânt!

Mie mișcarea asta mi se pare un mega PR stunt și mi se pare interesantă din alt punct de vedere. Amazon este renumit pentru că tratează angajații ca pe niște resurse de unică folosință, iar Bezos este renumit pentru zgârcenie. În același timp, Amazon are o istorie lungă de PR stunts – remember livrările cu drone?

Eh, din chestia asta cu roboții, Amazon câștigă pe toate planurile. Se plâng angajații că sunt nasoale condițiile? Foarte bine, băgăm roboți. Și din acest punct se pot întâmpla două lucruri:

A) Angajații o lasă mai moale cu “pretențiile” —> Amazon câștigă

B) Angajații se plâng în continuare —> deci n-ar trebui să le pară rău și nici opinia publică n-ar trebui să se revolte dacă muncitorii sunt înlocuiți cu roboți, nu? —> Amazon câștigă.

Nici nu mai contează dacă testele cu roboți se vor dovedi un succes sau un eșec, Amazon deja a câștigat.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Faza cu roboții umanoizi de la Amazon care vor înlocui angajații din depozite este tare

  1. vlad

    Avansarea tehnologiei si automatizariilor ar fi trebuit sa duca la mai mult timp liber pentru oameni care sa aibe un fel de venit garantat.
    Dar cred ca duce spre profituri si mai mari pentru cativa oameni si saracie mai multa pentru majoritatea.

    Reply
  2. Cristi N

    E prima data cand aud de Agility Robotics, si da, vor inlocui toti oamenii din depozite. Cred ca Amazon abia asteapta sa fie destul de agili si autonomi incat sa faca tot prin depozite, mai ales cu toate chestiile cu care s-au confruntat in ultima vreme din partea angajatilor, de la proteste la crearea de sindicate, s.a.m.d
    Dar, cand spui “Bezos este renumit pentru zgârcenie”, cred ca ai vrut sa spui Andy Jassy ca el e CEO la Amazon de vreo 2 ani.

    Reply
    1. Revo Post author

      Heh, știu că nu mai e Bezos CEO-ul în acte. Dar să fim serioși, nu-mi imaginez că stă cu mâinile în sân pe yacht fără să se bage și el la conducere 😀

Spune-ți și tu părerea: