AI Fun: Am încercat AI-ul din Photoshop…

By | October 21, 2023

Trăim vremuri în care AI-ul începe să devine o extensie a fiecărui lucru pe care îl facem online. Deja nu mai există companie mare de software care să nu fi integrat AI-ul în produsul lor. Microsoft, Google, Adobe. Toți sunt călare pe trend.

În ultimul timp am încercat să mai “augmentez” fotografiile cu care articolele sunt share-uite în social media. Și pentru că sunt printre ciudații care plătesc abonament la Photoshop, am AI-ul lor pregătit lor la vârful mouse-ului, doar să-i dau comanda.

Am zis să încerc cu ceva simplu. L-am rugat să genereze “five golden stars”.

Atât s-a putut:

I-am scris apoi “five stars” și am apăsat “generate” din nou. Uneori îmi punea doar jumătăți de stele, alteori niște forme ciudate, alteori le aranja ciudat. Alteori, când nimerea în sfârșit forma corectă, greșea la matematică. După 10-11 încercări am renunțat și am făcut-o în varianta clasică. Am luat o poză stock de pe net și am adăugat-o în compoziția mea.

Dar în fine, să nu abandonăm. Pentru articolul cu aplicațiile de parcare, am zis să-l rog să mă ajute cu o săgeată. “An arrow pointing left” i-am zis eu. Ce a făcut el? S-a constat o extorsiune a unui degajament… După cum puteți vedea…

Evident, am încercat în mai multe moduri și am abandonat după 5-6 încercări. Aș fi putut să-i zic doar “an arrow” și s-o rotesc eu, dar eu am vrut să fie cât mai specific și cât mai simplu.

Mai frustrant este că mai trebuie să și aștepți ca Photoshop să genereze acest rezultat. Adică îi dai enter, aștepți să se încarce progress bar-ul… și după 10 secunde de așteptare te trezești cu asta.

Aici cred că Photoshop are un dezavantaj față de Canva. La Photoshop procesarea se face local, cu procesorul tău, pe când la aplicațiile web-based procesarea se face instant în cloud-ul lor pe steroizi. Probabil că pe termen lung aplicația Photoshop pentru desktop o să dispară și o să rămână doar cea web-based.

În fine, primele teste cu AI-ul de la Photoshop au mers foarte bine. Aș zice că după ce m-am jucat puțin cu el sunt mai predispus să fac abonament la Canva și să renunț la Photoshop decât eram înainte.

Și cred că ăsta-i viitorul. În loc să te chinui să faci layere și măști și selecții, probabil că pe viitor doar îi vom zice “fă-mi asta”, “generează-mi asta” șamd, iar editarea va deveni mult mai rapidă.

P.S: Nu este chiar totul pierdut. Imaginea de featured pentru acest articol a fost generată cu Dall-e 3 din Microsoft Edge, după prompt-ul “an image reprezenting an AI fail“. V-am povestit aici cum se face.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “AI Fun: Am încercat AI-ul din Photoshop…

Spune-ți și tu părerea: