Robotul lui Elon Musk a zis Hello, World. I am not impressed.

By | October 4, 2022

Elon Musk, cel speriat că AI-ul va prelua controlul oamenilor și îi va înrobi, tocmai a prezentat doi roboți cu AI.

Unul mai vioi și plimbăreț, pe nume Bumble C și unul mai împiedicat, pe nume Optimus. Roboții nu mi s-au părut impresionanți și nici foarte bine finisați. Tot evenimentul mi s-a părut mai degrabă un PR stunt grăbit decât prezentarea unui concept real.

De fapt cam asta-i problema cu Elon Musk. A devenit greu să-l iei în serios în ultima vreme. Nu știi dacă chiar vorbește serios sau nu cumva prezintă o fumigenă ca să-și atingă alt scop. Când va decădea, presimt că de aici o să i se tragă.

Revenind, iată rezumatul video în care se văd cei doi roboți:

În comparație cu ce a prezentat Elon Musk, iată cum se prezintă robotul umanoid de la Boston Dynamics:

Vorba cuiva printr-un comentariu. Roboții de la Boston Dynamics dau ture, fac flotări și dansează în jurul lui Bumble C, în timp ce Bumble C d-abia se deplasează.

Totuși, Elon Musk a spus ceva interesant și asta arată că are o abordare complet diferită asupra roboților, lucru care s-ar putea să îi ofere lui un avantaj dacă chiar vrea să-i producă în masă.

Toți ceilalți roboți sunt construiți cu piese foarte scumpe, dezvoltate in house. Spot, primul robot pus la vânzare de Boston Dynamics, costă aproximativ 75.000 dolari. Atlas, cel umanoid, probabil în jurul a 100.000 de dolari.

Bumble C, robotul împiedicat construit de Musk este construit cu componente care se găsesc pe piață. “Off the shelf actuators”, cum ar zice Musk. Dacă vrea să-l producă în masă și să-l vândă, Musk spune că ar putea să ceară pentru robot mai puțin de 20.000 dolari. “Much less then a car“. Deci pentru producție în masă, ăsta-i un mare avantaj. Nu oricine își permite să dea 75.000 de dolari pe un robot, dar poate 20.000 de mii ai da pentru un servitor care să-ți aducă berea rece din frigider (și în secret să îmi logheze fiecare mișcare).

Părerea mea însă este că Elon Musk o să-i producă doar ca să sperie angajații din fabricile Tesla cu ei. “Muncește, că altfel pun robotul pe tine!!!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Robotul lui Elon Musk a zis Hello, World. I am not impressed.

  1. Dragos

    I-au pus wordpress pe el și a avut prima pagina implicită pe el si a citit ?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: