Curioși care-i cel mai mare canal de YouTube din România?

By | October 3, 2022

Credeți că știți care este canalul de YouTube cu cei mai mulți abonați din România? Think again.

Nu, nu este Dani Mocanu, slavă cerului! Nu este nici Cat Music, nici Roton, nici vreun vlogger pe val. Dar dacă v-aș spune că cel mai mare canal din România, cu cei mai mulți subscriberi este educativ, nu-i așa că ați deveni și mai intrigați?

Ei bine, cel mai mare canal de YouTube din România are peste 50 de milioane de abonați. Ați citit bine, are mai bine de dublu abonați decât populația României. O performanță care mi se pare ireală, având în vedere că cel mai mare canal din lume are în momentul de față aproximativ 226 de milioane de abonați.

LooLoo Kids este cel mai mare canal de YouTube din România, iar cel mai vizualizat clip al lor are peste 6 miliarde de vizualizări. Este al treilea cel mai vizionat clip din istoria YouTube. Are mai multe vizualizări decât Despacito sau Gangnam Style.

LooLoo Kids este deținut de Mora TV, din Iași, care a fost înființată în 2012 de Cristina și Alexandru Badan, și a început cu canalul de YouTube TraLaLa, cu scopul de a crea conținut original pentru copii. Dacă nu mă înșel, în 2018 au devenit cel mai mare canal din România, iar acum 3 ani au primit de la YouTube Butonul de Diamant, adică au depășit 10 milioane de abonați.

Așadar le-a luat 8 ani să ajungă cel mai mare canal din România. Asta în timp ce lui Ed Sheeran i-a luat 16 ani, iar Arianei Grande și lui Eminem le-a luat amândurora 15 ani să treacă de 50 de milioane.

M-am uitat și eu un pic peste clipurile lor și sunt impresionat de calitatea animațiilor, care mi se par la același nivel cu cele de la Disney. Au tradus conținutul în cel puțin 7 limbi, în fine, se vede că este multă muncă acolo. Bravo lor!

(Also, mă bucur că nu-i Dani Mocanu pe locul 1 🙂 )

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: