România va trece la moneda EURO în 2024?

By | January 30, 2019

Viorica Dăncilă a spus astăzi că Guvernul își asumă adoptarea monedei euro până în 2024 și că a trimis la CE planul național de adoptare a euro.

Întrebarea este: cât de mult ne putem baza pe această declarație? Nu de alta, dar pentru a adopta moneda Euro, trebuiesc îndeplinite niște criterii. Cum ar fi stabilitatea prețurilor, deficit mai mic de 3% din PIB, datorie publică mică, stabilitatea cursului de schimb șamd.

Din vorbe, stăm foarte bine. Avem creștere economică, orașe smart cu locuitori smart, și cormorani care fac baie în piscină. Dar dacă vrem să fim serioși…

Avem încredere că o persoană care nu este în stare să conducă o frază până la capăt, vorba lui Exarhu, va conduce trecerea de la lei la euro?

Pe lângă asta, guvernul PSD ar trebui să expire până prin 2020. Deci nu e ca și cum și-ar putea asuma până la capăt această tranziție.

Hai să nu ne entuziasmăm de pe acum.


Sursă: Digi24

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “România va trece la moneda EURO în 2024?

  1. Dan Văsii

    Doamna Dăncilă poate să spună orice – și chiar o face, cu ignorarea, de multe ori, a logicii+gramaticii. Asta este o declarație…. pur declarativă, care nu spune practic nimic, decât încearcă să își asume niște merite care oricum nu aparțin puterii actuale…

    Reply
  2. Vlad

    Daca vor fi in opozitie, ii vor arata cu degetul pe aia de la guvernare ca n-au facut.
    Daca vor fi tot ei la putere, vor gasi un pretext ca nu au fost lasati, ca statul paralel, ca extraterestrii

    Reply

Spune-ți și tu părerea: