Se apropie momentul ideal pentru a cumpăra un Samsung S9

By | January 31, 2019

Samsung S9 este în continuare un telefon foarte bun. Dacă ne aducem un pic aminte, printre highlight-urile de la lansare se numărau:

  • camera cu diafragmă variabilă între f/1.5 și f/2.4;
  • super slow motion la 960 cadre pe secundă;
  • sunet stereo, căști AKG și Dolby Atmos

Și bineînțeles, toate celelalte calități pe care le au flagship-urile Samsung. Display excelent, cameră foto/video foarte bună și hardware performant. Samsung S9+ are și o a doua cameră, cu zoom 2x, foarte utilă. Pentru cei reticenți la schimbări, nu au notch pentru cameră, dar au jack de 3.5 mm.

Doar că prețul de la lansare era atunci aproape 4000 de lei. Un preț prea mare din punctul meu de vedere, pentru un telefon care nu aducea destule argumente pentru a a face upgrade-ul de la generația anterioară.

Fast forward până în 2019, prețul pentru un Samsung S9 este acum în jur de 2.800 de lei pe eMAG. Cu alte cuvinte, o scădere de 30% a prețului. Asta dacă nu socotim vreo reducere cu ocazia vreunei campanii speciale.

Din această cauză, dacă aveți un telefon mai vechi și vreți să faceți upgrade-ul către Samsung, cred că acum este un moment bun. Mai este un pic până la lansarea lui S10, deci prețul lui Samsung S9 nu se poate duce decât în jos. Pe lângă asta, este în perioada în care Samsung încă mai oferă update-uri majore de soft. De exemplu la începutul lui februarie, S9 ar trebui să primească Android Pie. Acum cred că este balansul perfect între funcții și prețul pe care îl plătiți pentru el.

Din experiențele anterioare am constatat că decât să dai banii pe un mid-range de generație nouă, mai bine cumperi un flagship de anul trecut.

Le-am tot cumpărat alor mei mid range-uri care peste un an mergeau mai greu decât trenurile CFR-ului. Așa că ori se chinuiau cu ele încă un an, ori ajungeam să cumpărăm unul nou în mai puțin de doi ani. Nu era chip să-i conving că ar fi mai bine să investească într-un telefon mai scump, care să nu devină frustrant de folosit în șase luni. Până când i-am dat tatălui meu S6-le pe care îl aveam eu înainte. Și pe care el îl are și acum, pentru că merge brici, și el nu are motiv să-l schimbe.

Asta se întâmplă din două motive. Producătorii nu se obosesc cu update-uri pentru telefoane mid-range pentru mult timp, în schimb pentru flagship-uri își mai dau silința. Încă un factor important ar fi baza de utilizatori. Flagship-urile ajung în mâinile mai multor useri, și din această cauză, dezvoltatorii de aplicații optimizează mai bine pentru telefoanele cele mai folosite.

În concluzie, dacă vă înțelegeți cu telefoanele de la Samsung și ați amânat să faceți upgrade, acum se apropie momentul optim pentru un Samsung S9.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Se apropie momentul ideal pentru a cumpăra un Samsung S9

  1. Coco Moll

    Oare se merita, în opinia ta, un update de la s8 dual la s9?
    Multumesc.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: