Samsung S23 Ultra face poze la lună chiar și pe zi! (cu zoom 100x)

By | April 3, 2023

Știți că există o ușoară controversă în jurul pozelor cu luna făcute de Samsung S23. Ei bine, iată că eu am reușit să fac poze la lună cu Samsung S23 Ultra chiar și pe timp de zi. Bineînțeles, singura condiție este ca luna să se vadă pe timp de zi 🙂

Fotografiile le-am făcut din mână, fără trepied sau alt truc care să îmi țină camera nemișcată.

Zoom 3x

Iată cum arată luna fotografiată cu S23 Ultra cu zoom 3x:

Am căutat să o fotografiez printre copaci special ca să îi îngreunez job-ul camerei. În acest scenariu trebuie să calculeze mult mai bine pe ce să focalizeze. În același timp m-am gândit că dacă într-adevăr AI-ul Samsung ar lua o poză cu luna la o calitate mai bună și ar pune-o peste poza ta, ar trebui ca prezența altor obiecte în fotografie să îndepărteze scena de scenariul clasic în care este antrenat AI-ul. Adică o poză doar cu luna pe fundal albastru sau negru.

Zoom 10x

Iată cum se prezintă situația și cu zoom 10x:

Aici se vede clar că focusul camerei este pe lună, în timp ce ramurile copacilor sunt ușor out of focus.

Zoom 30x

Crengile copacilor au dispărut și a rămas doar luna în imagine. Sunt destul de încântat de felul în care a ieșit această fotografie.

Zoom 100x

Și în final, momentul pe care îl așteptam cu toții. Fotografia cu luna la zoom 100x:

Eu unul sunt destul de mulțumit inclusiv de fotografia cu zoom 100x.

Am făcut și un video în timp ce făceam poze. Iată-l aici:

@90revo

Am făcut cu S23 Ultra poze cu luna la 100x! #revoblog #5pasidebine #samsung #galaxy #galaxys23 #dowhatyoucant #android #androidfan #technology #smartphone #foryou #foryourpage #withgalaxy #oneui #zoom100x #spacezoom #spacezoom100x #tothemoon #moon #moonshot #techtok

♬ Moon – Kanye West

Voi ce ziceți? S-a întâmplat ceva dubios în video sau nu?

Pentru cei care nu știu, controversa a apărut după ce un utilizator de pe reddit a aplicat intenționat zgomot peste o poză cu luna făcută cu un S23. Apoi procesorul de imagini a îmbunătățit acea imagine cu luna, care teoretic ar fi trebuit să fie de neîmbunătățit. Ipoteza utilizatorului este că AI-ul Samsung adaugă de fapt o poză predefinită cu luna peste fotografia ta, generând astfel o poză falsă cu luna.

Samsung a declarat apoi fără a intra în prea multe detalii tehnice că Scene Optimizer-ul din camere lor nu face acest lucru. Samsung spune că pur și simplu ia o imagine la o rezoluție mai mică, o trece printr-un procesor de imagini care are rolul de a îmbunătăți detaliile și la final compară rezultatul cu o fotografie la rezoluție mai înaltă a lunii, ca să vadă dacă a nimerit corect procesarea.

 

Eu unul nu mă pot prinde dacă se întâmplă ceva în plus sau nu și sincer să fiu, nici nu mă interesează așa de mult. Pe mine mă interesează doar o fotografie mai bună și mai “frumoasă”. Nu-mi pasă cum face Samsung astfel încât luna să arate mai bine în fotografiile mele atât timp cât rezultatul arată bine și este similar cu ce văd și eu pe cer. Problema este când nu poți controla sau anula aceste efecte.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Samsung S23 Ultra face poze la lună chiar și pe zi! (cu zoom 100x)

  1. Ciprian

    Vrei sa te distrezi, fotografiaza pe cineva cu zoom 100x (ma refer la fața) cuiva si apoi o sa vezi ce face softul :))

    Reply
    1. Revo Post author

      Heh, e acea funcție care îi face pe toți să zâmbească cu toți dinții – chiar și cei pe care nu îi au 😀

Spune-ți și tu părerea: