Ce părere aveți despre decizia legată de Simona Halep?

By | March 6, 2024

Mi se pare foarte ciudat ce se întâmplă cu Simona Halep. Mi se pare că toată povestea aceasta are o latură ascunsă pe care noi nu o știm. Nu vreau s-o dau în “sunt interese mari la mijloc…”, dar totuși ceva nu se leagă. Tot modul în care ITIA a abordat cazul Simoni este dubios.

Și vă spun asta în calitate de habarnist și de nepriceput în ale tenisului.

Dar durează la nesfârșit ca ITIA (International Tennis Integrity Agency) să strângă probele care să o incrimineze și apoi îi dă cea mai mare sentință Simonie pe baza unei presupuneri. Pentru că la momentul respectiv nu și-au putut da seama exact ce s-a întâmplat, iar decizia parcă spunea ceva de genul “most likely” Simona s-a dopat deci trebuie suspendată hardcore.

Acum vine TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), care este practic superior ITIA și decide extrem de rapid total opusul a ceea ce a decis ITIA. Adică certifică faptul că Simona nu a avut intenția de a se dopa, că acea substanță a ajuns accidental în corp din cauza unui supliment contaminat. Drept urmare i-a dat practic cea mai blândă sentință. Judecătorii de la TAS, pe baza probelor de această dată, nu pe baza suspiciunilor, au făcut diferența dintre intenție și neglijență.

Și totuși, haideți să presupunem că ITIA avea ceva cu Simona. De ce? Ce motiv să aibă să îi distrugă cariera? Poate aș fi putut înțelege această “conspirație” atunci când Simona ar fi fost no 1 an de an pe orice suprafață (de exemplu cum era Serena) și atunci tenisul feminin risca să devină un sport monoton, în care Simona câștiga întotdeauna. Să presupunem că se dorea înlăturarea ei pentru a face competițiile mai palpitante. Dar Simona nu era niciodată un câștigător sigur.

Altă chestie total dubioasă (pentru mine cel puțin) este prezența în continuare a lui Mouratoglou în echipa Simonei. Înțeleg că este printre cei mai buni dar practic s-a cam știut de la început că acest scandal de dopaj este cumva vina echipei lui Mouratoglou. Omul ăsta ți-a distrus cariera și totuși nu renunți la el?

Update: Mouratoglou nu mai este antrenorul Simonei. Eram eu în eroare.

Ce-i interesant însă este că Mouratoglou a fost până în 2022 antrenorul nimeni alteia decât… Serenei Williams. Și aici se pot face speculații la nesfârșit cu privire la ce s-a întâmplat.

Totuși, până și pentru mine, un nepriceput al tenisului, toată chestia asta din jurul Simonei Halep îmi miroase a ceva necurat.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Ce părere aveți despre decizia legată de Simona Halep?

  1. vlad

    Nici eu nu am urmarit tot. Poate la prima decizie, Simona nu a recunoscut dopajul si de aia a fost pedeapsa mai mare? Iar al 2lea proces a recunoscut ca a fost dopata dar fara intentie.

    Reply
  2. cris

    Sincer nu am crezut nici o clipa ca s-ar fi dopat intentionat, desi nu sunt fanul ei ii admir munca si daruirea pt acest sport.Treaba asta cu dopajul Simonei poate fi lejer trecuta la capitolul de posibila conspiratie. Clar e ceva putred, miroase prea tare din directia lui Mouratoglu…. ar trebui renuntat urgent la serviciile lui, poate ca are ceva clauza speciala in contract si nu e rentabil. Hai Simona !

    Reply
  3. Adrian

    Te afli in eroare, Mouratoglou nu mai e antrenorul Simonei, a renuntat de mult la el

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, așa este. Am greșit eu. M-am luat după wikipedia, unde nici la pagina lui Mouratoglou și nici la cea a Simonei nu scrie că Mouratoglou n-ar mai fi antrenorul ei. Pentru prima dată în viață, ar fi trebuit să am încredere în GPS în loc de Wikipedia 🙂

  4. eBogdan

    Nu cred ca mai are contract cu Mouratoglou, parca citisem acum ceva vreme ca s-au “despartit”, ba chiar au fost si cateva comentarii acide intre ei..

    Reply
  5. Bogdan

    ITIA nu e un tribunal obiectiv, asta e cel mai important. Scopul lor principal e sa gaseasca sportivi dopati (ei conduc si procesul de recoltare si testare a probelor). Si pentru ei un nume mare gasit cu o suspiciune e o mare ocazie de a arata ce buni sunt ei in ceea ce fac. Ia uite, am gasit-o pe Halep, vedeti ce eficienti suntem! Ei niciodata nu vor conduce o ancheta obiectiva, iar judecata in niciun caz nu va fi obiectiva. SI in cazul lui Halep au amanat decizia cat de mult au putut (si asta spune ceva), au refuzat sa admita unele probe.

    TAS e un tribunal independent, ei nu sunt platiti sa prinda sportivi dopati (ca ITIA), deci, teoretic, te poti astepta la o judecata mai corecta din partea lor. Mai ales ca verdictul in cazul Simonei a fost in unanimitate (au acceptat si probe pe care ITIA nu a vrut sa le accepte), chiar si judecatorul ales de ITIA a admis ca a fost neglijenta si nu intentie.

    Cumva faptul ca ITIA e si investigator si acuzator si judecator (si ei sunt platiti sa dovedeasca dopajul sportivilor) face ca lucrurile sa nu fie tocmai corecte pentru sportiv. De aceea mai mereu la TAS sunt reduse pedepsele.

    Deci nu e nicio conspiratie, ci pur si simplu o stare de fapt si modul gaunos si birocratic in care functioneaza sistemul asta.

    Reply
  6. Adrian Fanaca

    A dat cash, a se citi spaga, cat cuprinde la TAS, parerea mea. Institutiile astea au devenit un fel de masini de facut bani pentru niste birocrati mediocri. Lumea asta e penibil, suntem niste penibili ca specie. Inteligenti dar absolut zero barat la orice altceva

    Reply

Spune-ți și tu părerea: