Şoferii de microbuz sunt următorii taximetriști

By | August 11, 2015

Am făcut un experiment. Pe vremea când intram la metrou pe la Păcii, timp de o lună, m-am apucat să scriu într-o notă pe telefon toate numerele de înmatriculare ale șoferilor de microbuz parcați prost. Şi prin prost mă refer la de-a dreptul nesimțit.

microbuze-pacii2

Unii dintre ei ocupă jumătate de trotuar cu mașina și cealaltă jumătate rămasă deschizând ușa microbuzului. Ușă pe care o inchideam politicos cât să nu sară din balamale de fiecare dată când o găseam blocându-mi trotuarul. Bineînțeles că am ajuns din această cauză la multe altercații, inclusiv amenințări cu bâta din partea domnilor șoferi.

microbuze-pacii1

Revenind la experiement, într-o lună am adunat cam 20 de numere de înmatriculare, de la vreo 5-6 firme diferite. Prin 2012 am făcut o petiție la primărie și am primit chiar și o scrisoare de la domnul Rareș “Omul Invizibil” Mănescu, care mă asigura că totul este în regulă. La vreo 2-3 luni – nu știu dacă a avut legătură cu sesizarea – s-au montat niște stâlpi atât de rari (posibil să fi fost doar unul) încât ar intra și Titanicul printre ei. Pe de-a latul.

Fast forward până acum, șoferii parchează în continuare printre stâlpi, asta în timp ce Autogara Militari stă goală. Atât de inteligenți suntem. Şi mai trist este că pietonii se înghesuie printre microbuze și își acceptă soarta. Pe bune, dacă 20 de persoane i-ar bate zilnic obrazul șoferului, sigur i s-a face lehamite de parcat acolo. Plus că o petiție pe site-ul primăriei se face atât de simplu.

Eram fericit, am crezut că am scăpat de ei de când nu mai intru la metrou pe la Păcii. Acum intru pe la Aurel Vlaicu. Astăzi i-am găsit acolo. Mă urmăresc.

microbuze-pipera

Probabil că așa se întâmplă la fiecare stație de metrou periferică. Şi dacă vom continua să-i ignorăm și să ne strecurâm cu smerenie printre ei știm ce se va întâmpla. Avem deja modelul taximetriștilor.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Şoferii de microbuz sunt următorii taximetriști

  1. Mihai

    Sa vezi ce misto este la intrarea de la Pipera. Taxiuri, maxi-taxi si autobuze parcate in fata la metrou direct pe linia tramvaiului. In plus, vis-a-vis de metrou este o alveola unde parcheaza niste autocare, iar la plecare intorc aia in mijlocul strazii si blocheaza tot. De vis…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: