Facebook mă întreabă ce părere am despre Facebook. Voi cum ați răspunde la sondajul acesta?

By | January 11, 2024

Zilele trecute mi-a apărut un banner în partea de sus a aplicației de Facebook, care mă întreba dacă nu cumva vreau să fac un chestionar de satisfacție cu privire la calitatea rețelei Facebook.

Pfoaaa, păi să nu vreau eu să-ți dau feedback, Zuck? Cum să nu?! Facem!

Așa că după ce mi-a pus o întrebare de control, ca să se prindă dacă știu despre ce e vorba … au trecut la treabă.

Aș fi zis ByteDance doar ca să râd de ei, dar mă temeam să nu se închidă sondajul, că eram curios ce se află la pasul următor.

Următoarea întrebare:

Am răspuns cu Best days are behind, evident.

Am ales-o pe ultima. Da, Facebook este un mare leader, mai ales atunci când a copiat story-urile de la Snapchat, a inventat postările tip bumerang după ce s-a uitat la Vine în curte și i-a venit ideea de reels după ce s-a uitat la TikTok.

Sigur, Meta este foarte bună pentru planetă. Nici nu știu cum se descurcau oamenii înainte de Facebook și Instagram.

Idk, posibil să nu fi fost atent la vreun curs din facultate din cauză că mă uitam pe Facebook pe telefon.

Well, de când s-a apucat Facebook să îmi personalizeze experiența, îmi apar numai postări în spaniolă pe care nu le înțeleg. Chiar și în thailandeză sau indiană. Good job, Facebook!

Hmm… ia să ne gândim… Când mi-am făcut ultima dată un prieten pe Facebook? Nu știu. Dar oare când m-am certat ultima dată cu cineva pe Facebook. Dap, cred că știu răspunsul și la întrebarea asta.

Când a fost ultima dată când Facebook a luat măsuri în urma unei plângeri? Sau în urma unei insulte… lol. Nu pentru asta este Facebook de fapt? Pentru insulte? Ah, nu… ăla e Threads.

Cei de la Meta sunt foarte imparțiali. Toate punctele de vedere sunt tratate egal. Bine, mai puțin conținutul care generează engagement. Cel care generează engagement, chiar dacă este propagandă sau clickbait e mai egal decât restul conținutului.

Cum, să nu mă simt eu confortabil ca o entitate să colecteze date faorte precise despre mine și apoi să le folosească pentru a-mi vinde chestii?

Destul de mult control. Ca atunci când Meta a folosit fără acordul utilizatorilor fotografiile postate de aceștia ca să-și instruiască algoritmii de recunoaștere facială.

Aici am selectat “Neither agree nor disagree”, pentru că știu că userii sunt o resursă importantă pentru ei. De pe urma userilor fac bani până la urmă.

Am selectat cu două mâini.

Yup, a ajutat foarte mult la situația politică din țara noastră. D-asta este PSD la putere și d-asta este plin Facebook-ul de pesediști cu postaci pesediști care-i pupă prin comentarii.

Somewhat interested, că vreau să scriu pe blog dacă este ceva interesant 🙂

Aici m-a bătut apostroful de doua ori, recunosc. Dar în rest părerea rămâne.

Nu-i chiar “None at all”, dar se aproprie vertiginos.

Față de Facebook, de pe YouTube măcar mai există “riscul” să mai înveți ceva.

Sincer, după ce am făcut acest sondaj am început să mă întreb serios de ce mai stau pe Facebook.

De curiozitate, v-a apărut și vouă sondajul? Sau am fost printre puținii norocoși care au avut privilegiul de a-i spulbera visele lui Mark?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Facebook mă întreabă ce părere am despre Facebook. Voi cum ați răspunde la sondajul acesta?

  1. Alin Manea

    Am primit si eu acest sondaj. Am raspuns total gresit la toate doar ca sa-i incurc. Nu suport facebook, il folosesc doar ca imi mai trimit clientii linkuri din facebook si am facut un cont doar pentru a putea vedea acele linkuri.

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi trebuia să le dai feedback negativ la toate, cum am făcut și eu 🙂

  2. Andrei I

    Mai nou vad ca imi apar post-uri in feed de la conturi pe care nu le urmaresc, nici macar nu le-am dat like vreodata, gen BBC, mai cunoscut, dar si multe altele de care nu am auzit niciodata si nu imi dau seama cum pot sa opresc asa ceva.

    Reply
    1. Revo Post author

      BBC?! Ești bine. Mie îmi apar fie reel-uri fie postări cu poze stil meme-uri, dar de la pagini obscure cu text în spaniolă, sau filipineză/thailandeză. Sau de la vreun film care e popular prin India/Pakistan și de care eu habar n-am. Practic sunt zile în care nu înțeleg cam un sfert din ce îmi arată Facebook.

Spune-ți și tu părerea: