Summer Well + Orange = Un festival ca o vacanță

By | August 16, 2022

Poate mă înșel, dar eu nu știu să mai existe un festival atât de longeviv în țară. Summer Well, care a ajuns deja un festival trademark pentru Orange, a fost la unsprezecea ediție în anul 2022.

Și m-am bucurat tare mult că anul acesta festivalul a fost sold out.

Culmea este că deși am fost la mai multe ediții, n-aș ști să-ți spun cine a cântat în ce an. Îmi aduc aminte însă experiențe. Țin minte un an în care am doborât recordul de prieteni întâlniți la un festival. Îmi aduc aminte un an în care ne-am dat cu tiroliana (și am uitat să pornesc filmarea). Țin minte un an în care mi-am lăsat vreo câteva ore rucsacul pe pajiște pentru că m-am întâlnit în altă parte a domeniului cu niște prieteni și când m-am întors era nemișcat. Pentru că până la urmă despre asta este Summer Well. Despre experiențe, prieteni și relaxare. Cine a spus că este “un festival ca o vacanță” avea mare dreptate.

Și mă bucur că Orange a decis să investească atât efort în Summer Well și să-l transforme într-un eveniment de referință pentru ei. Eu unul mă duc mai relaxat la evenimentele unde are și Orange rol în organizare, pentru că știu că nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Mă gândeam ieri că vin la Summer Well de pe vremea când la cortul Orange erau bannere cu “4G”, iar acum suntem deja la 5G 🙂 În fiecare an am zis că “la anu’ nu știu ce ar putea să mai facă în plus”. Și au făcut ceva în plus în fiecare an.

Anul acesta au avut o mulțime de activități în cortul lor (și în afara cortului). La cortul principal au avut un braț robotic cu care puteai plimba o bilă printr-un labirint, roboți care puteau fi controlați din smartphone pentru jocuri de fotbal, dar de departe cea mai mișto a fost ideea pe care au pus-o în practică cu Samsung, de tatuaje de festival cu hidrotransfer. A fost în permanență coadă la tatuaje și dacă aș fi știut din timp, m-aș fi dus și eu vineri să-mi fac un tatuaj 🙂 Vedeți mai jos în reel despre ce este vorba:

A fost interesantă și ideea cu “selfie”-urile termice care erau făcute cu un senzor de kinect. Era ceva ce oferea animație acelei zone și am văzut mulți copii care s-au jucat prin fața senzorului. Mai jos puteți vedea un portret nereușit de-al meu.

 

Foarte mișto și ideea zonei de Sleep Well Baby, un loc unde îi puteai pune copilului muzică liniștitoare în căști. Apropo, mă bucur că de la an la an Summer Well s-a transformat într-un festival foarte child friendly. Am văzut o mulțime de copii zburdând pe acolo, plus altă mulțime de copii în cărucioare.

În rest, au avut wifi gratis care a mers senzațional, un lounge în pădurea de lângă cort și tradiționalul Pop Up Cinema, cu bean bags și filme care au rulat toată ziua. Și noaptea:

Au fost zeci de food truck-uri, mii de oameni, o piscină, un pod flotabil construit peste lac, zeci de locuri cu cocktail-uri mișto și un concert cu tunete și fulgere de la Arctic Monkeys, care s-au auzit super mișto.

În concluzie, s-a terminat festivalul și nu am văzut nicio controversă pe nicăieri. Așa îți dai seama că totul a ieșit bine. Genul acesta de eveniment este exact ce trebuie, cu oameni zen care vin puși pe relaxare și pe distracție.

P.S: Știți că s-au pus în vânzare biletele pentru 2023, nu? Ne vedem la anul? 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Summer Well + Orange = Un festival ca o vacanță

    1. Revo Post author

      Ai văzut bine. Și 12 lei un Pepsi. Deci mult mai avantajos să bei bere 🙂

  1. Drew

    Cozi lungi la bus, pret de mai bine luai uber ul/bolt ul.zeci de tipuri bilete pt bus la ei pe website, de ce? Inca n am aflat.

    Tam tam enorm cu artic monkeys – restul de artisti au primit aproape 0 exposure. Eu m as fi enervat aici daca eram o formatie cunoscuta.

    Mancare buna, portii mici, preturi de festival.

    Berea – problema nu era pretul, ci ca era becks. Inteleg ca era sponsor, dar era frumos sa fie mai multe tipuri.

    Si unde sa vezi controverse cand comentariile au fost oprite pe facebook si peste tot?

    In aplicatie nu puteai vedea unde si ce experiente sunt, doar numele lor. Si cateva experiente chiar erau fun, for real.

    O baie decenta pentru femei in tot festivalul, cam putin

    Lineup decent – nothing but thieves au rupt, dar parca la cati bani s au facut – se putea mai bine.

    Electric Castle au avut 3 nume majore la festival, dar nubse compara asta cu arctic monkeys, right?

    Per ansamblu, un 5/10 din partea mea. Era 3/10 daca nothing but thieves nu ar fi rupt

    Reply
    1. Revo Post author

      Cozile la bus-uri cred că sunt de la sine înțelese. Așa a fost și la EC și așa va fi peste tot. N-ai cum să transporți toată lumea la festival cu autobuzul, au fost prea mulți participanți. De prețuri, eu citisem ceva de genul 20 lei dus și 20 lei întors? Am citit prost? Că mi se pare ok prețul.

      Arctic Monkeys erau headlinerii, n-ai ce să-i faci. N-a zis nimeni că Summer Well a fost mai tare decât EC sau invers. Au fost chiar 4-5 headlineri acolo. Doar că la EC e conceptul de așa natură încât poți integra mai multe tipuri de muzică. La Summer Well se cam merge pe indie, nu prea poți să aduci ceva gen Limp Bizkit sau Deftones. Aș fi mers și eu la Twenty One Pilots, Deftones, Disclosure sau Gorillaz doar că mereu mi s-a părut prea complicat cu cazarea și transportul la Cluj.

      Aplicația m-a enervat și pe mine, într-adevăr. Mie mi s-a părut foarte prost organizat programul artiștilor în ea. Chestia cu experiențele… eu am dat o tură prin domeniu și le-am cam văzut pe toate. Am ratat doar cea cu sneakers și cu Converse.

      Berea, da, nasol, n-ai ce să-i faci. Dar na, asta e, în loc să beau 4-5 beri, am băut o apă, o bere și 2-3 cocktail-uri. Pe mine m-a enervat apa aia plată adusa din Germania. WTF? Noi nu mai avem apă în România?! Dar on the plus side, măcar mie mi-au lăsat capacele la băuturi.

      Pe la baie nu prea am dat, așa că nu știu ce să spun, sorry.

      Unde sunt comentariile oprite? Că la Summer Well pe pagină e un băiat care la fiecare postare dădea un comment și spunea că are 2 bilete de vânzare :))
      Nemulțumiri vor exista întotdeauna. Dar serios, n-au fost controverse majore. Nu au murit oamenii de sete ca la Robbie Williams, nu s-a auzit execrabil ca la RHCP, nu au fost reportaje cu droguri ca la celelalte două festivaluri, nu s-a înjunghiat nimeni, au fost mulți oameni în staff, oricând găseai pe cineva care să te ajute dacă aveai nevoie.

    2. Raluca

      Au fost trei zone cu toalete, nu doar una. Si chiar curate si prietenoase, cu tot ce trebuie.
      Si da, NBT ruuuules! <3

Spune-ți și tu părerea: