Am testat SONY ZV-1 ca un vlogger

By | December 8, 2020

Sony ZV-1 este o cameră video destinată celor care vor să facă vlogging … sau care vor să facă măcar niște clipuri video da calitate bună. Am avut-o și eu și am zis că dacă tot o testez, să fac asta ca un vlogger. Adică îndreptând-o spre mine și filmând în diverse ipostaze. Puteți vedea ce a ieșit în acest video.

Și pentru cei care nu au timp sau nu rezonează cu video, am zis să fac ceva nou pe partea de text. Așa că mai jos puteți citi cel mai condensat “review” din istoria internetului.

Specificațiile care contează

  • Senzor de 1 inch cu filmare 4K la maxim 100 Mbps;
  • F variabil între 1.8 și 2.8;
  • Zoom 2.7x;
  • Preț aproximativ 3.900 lei la eMAG (sau 3.500 lei când este la reducere), gripul mai costă și el 920 de lei;

Funcții

  • Focalizare cu detecție pentru față și ochi;
  • Defocalizare fundal – în caz că te filmezi într-o zonă aglomerată (sau poate cu un fundal mai urât) și vrei să te separi mai bine de fundal;
  • Stabilizare pentru filmare din mers;
  • Product showcase pentru focalizat rapid pe diverse obiecte arătate camerei;
  • Slow motion cu 1000 de cadre pe secundă la rezoluție 1080 p;

Cum arată Sony ZV-1 cu și fără grip

Cum arată SONY ZV-1 comparat cu a6000

Ce îmi place la SONY ZV-1

Bine, mai întâi ar fi toate funcțiile de mai sus, plus următoarele:

  1. Display tactil rabatabil;
  2. Intrare de 3.5 mm pentru microfon;
  3. Hot shoe pentru un microfon extern sau o lumină;
  4. Încărcare prin microUSB – poți filma în timp ce încarci deși dacă filmezi pe 4K posibil ca acest lucru să nu fie posibil uneori, deoarece camera te va avertiza că s-a încălzit și nu mai vrea să filmeze. Poți dezactiva acest warning, dar eu parcă nu aș face-o dacă ar fi camera mea.
  5. Port mini HDMI;

Ce nu îmi place

  1. Meniul este foarte stufos, în stilul Sony. Și chiar dacă Sony ZV-1 are display tactil, nu poți folosi touch-ul decât pentru focus, nu și pentru a selecta funcții din meniu.
  2. Trebuie să formatezi cardul ca să schimbi între filmare PAL/NTSC, apoi îți apare un mesaj care te avertizează că filmeze în NTSC de fiecare dată când deschizi camera.
  3. La mine nu a mers prima dată formatarea. Deși am formatat când am schimbat modul, camera tot nu voia să filmeze. Așa că am mai formatat-o o dată dar nu din meniul de selecție între PAL/NTFS ci din alt meniu. Ăsta cred că-i un bug care probabil se va rezolva (sau s-a rezolvat deja). Dar în caz că aveți această problemă, măcar să existe un colț pe internet unde să fie trecută rezolvarea.
  4. Nu neapărat o problemă cât mai degrabă o chestie de preferințe. Parcă e totuși cam mică iar butoanele sunt poziționate foarte apropiate unul de celălalt. De exemplu uneori  nu apăsam pe butonul de record ci pe cel de Mode de lângă. Când îi pui pămătuful pentru vânt, acesta acoperă complet butonul de power. Pe de altă parte dimensiunile mici sunt mișto că poți să o iei cu tine oriunde.

Concluzie

Dacă vrei să te apuci de vlogging, cred că este cea mai bună cameră pe care o poți cumpăra pentru acest lucru. Acoperă 90% din tot ce ți-ai dori să faci ca vlogger. Lentila este foarte luminoasă, poți filma în casă fără probleme, are hot shoe pentru a conecta un microfon extern, o poți alimenta de la o baterie externă, este compactă, o poți lua cu tine oriunde, o poți băga în buzunarul de la haină șamd. Gripul GP-VPT2BT mi se pare util, dar nu știu dacă aș da separat atât de mulți bani pe el. Sfatul meu este să încercați să le găsiți la pachet, la un preț mai avantajos.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: