Am găsit ceva scandalos la Kanpai: sushi cu wagyu, foie gras și trufe. Nu m-am putut abține și am comandat

By | June 24, 2023

Într-o zi, când era rândul meu să gătesc, mi-au picat ochii pe un preparat scandalos de la Kanpai. Sushi cu wagyu, foie gras și sos de trufe.

Am stat un pic și m-am gândit. Este pentru prima dată când găsesc într-o mâncare această sfântă treime a gusturilor care îmi plac la nebunie și de care nu mă pot sătura.

Așa că nu m-am putut abține și am comandat o porție. Mai ales că cei de la Kanpai aveau atunci -40% pe Bolt Food. Am mai adăugat în coș și yakisoba de porc și miso ramen tot de porc. Iată cum au fost:

Yakisoba noodles de porc

Sunt noodles specifici japonezi, trași în tigaie, cu carne de porc, sos yakisoba (care-i asemănător cu Worchestershire) și legume precum morcovi, salată și ceapă. Porția a fost generoasă și am împărțit-o cu Alice.

Gustul este cel clasic pentru această combinație. Un pic sărat și dulce-acrișor pe alocuri, fără să fie picant. Am mai tunat un pic porția cu unul din cele 11 pachețele de sos de soia pe care le-am primit. Per total bun, dar nu ceva remarcabil sau musai de încercat.

Miso ramen de porc

Ramenul este probabil unul dintre cele mai minuțios de preparat mâncăruri din gastronomia japoneză. Aici este totul relativ, pentru că japonezii găsesc orice produs a cărui preparare o pod duce la extrem. Dar în principiu are la bază o supă de porc și soia și paste din făină de grâu, și legumele, care vin separat.

Supa este dreasă cu sos miso, care-i obținut prin fermentarea boabelor de soia, alături de sare și un soi de ciupercă. A venit însoțită de ou marinat, ceapă verde și două bucăți de porc yakibuta (care este un fel de porchetta japoneză, pusă pe grătar după ce a fost marinată într-un sos de-al lor). Se încălzește supa și se toarnă peste paste, porc și ou.

Nu-s mare amator de ramen. Probabil aceasta a fost a doua sau a treia porție pe care am mâncat-o. A fost bun, sărat și ușor picant. Dacă-i ceva ce v-aș recomanda, acest ramen ar fi. Plus că a venit foarte bine ambalat, așa că dacă vreți să fie cu livrare, nu trebuie să vă temeți că s-ar vărsa.

Sushi Wagyu Foie Gras

Pe lângă orez, alge, wagyu, foaie gras și sos de trufe mai conține și avocado și castravete, sos sweet chilli și vine alături de ghimbir murat și wasabi. Iată cum arăta porția:

Și o bucățică de sushi:

Ca să fiu sincer, aici mi s-a părut că au fost două gusturi predominante: cel de sweet chili și cel de castravete. S-a simțit și vita puțin de tot, mai ales cea de deasupra, însă trufele sau foie gras nu s-a simțit de loc. Gustul este bun per total, evident, însă mi-ar fi plăcut să simt măcar 2/3 ingrediente.

Poate asta se întâmplă și din cauză că nu sunt mare fan sushi. Îmi place, îl mănânc, dar rareori îl comand. Nu-i ceva de care nu mă pot sătura.

În concluzie, bună mâncarea de la Kanpai. N-am descoperit ceva senzațional sau vreun gust care să ne dea Universul peste cap, dar nici nu ne-a părut rău că am încercat vreunul dintre preparatele de mai sus. Dintre toate, parcă tot ramenul l-aș recomanda.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: