Ţara în care polițiștii așteaptă să fie salvați de cetățeni

By | September 22, 2016

Astăzi la ora 18 este protestul împotriva deciziei senatorilor de a nu începe urmărirea penală a lui Gabriel Oprea. Problema este că tocmai cei cărora ar fi trebuit să le pese de această decizie nu le lasă. Am așteptat să văd ce reacții au avut oamenii cu uniformă la cele întâmplate și cred că dacă aș spune că sunt dezamăgit, ar fi prea puțin.

M-aș fi așteptat ca la auzul veștii, polițiști din toată țara să dea cu cascheta de pământ, să răstoarne biroul la care lucrează și să iasă în stradă. Am așteptat să văd dacă se avansează măcar ideea unei greve. Nimic. Sindicatul polițiștilor? O glumă proastă. Polițiști.ro? Dorm în bocanci. Polițiștii au umor? Nu ne băgăm la protest, că afară e friguț, protestul e ilegal, și nouă ne e cam frică. Nu mai bine încercăm cu o poză pe motociclete, ceva? Marian Godină își iubește meseria. Ce v-ar fi făcut, mă? V-ar fi dat afară pe toți?

Refuzul lor de a lua atitudine înseamnă că și de acum încolo vor trebui să se facă preș în fața superiorilor. Înseamnă că fiecare dintre ei sunt pregătiți să cadă cu motorul într-un canal când un ghiolban ca Oprea îi trimite să îi cumpere o shaorma.

Dacă nici polițiștii nu mai au curaj, atunci e vai de noi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: